top of page

Meny

Rakhi Singh © Manchester Collective_Phil Sharp (2).jpg

«Melankoli»

Foto: Phil Sharp

I motsetning til psykologiens beskrivelse av melankoli som dyp depresjon, er det innen kunsten, og spesielt i musikken, heller et honnørord.  Vi må derfor pleie den musikalske melankolien vår som en sårbar plante, for i denne ligger det en kilde til store opplevelser. Variasjonene fra det lille anstrøk av tristhet gjennom en mollsats til den dypeste fortvilelse – slik bare musikken kan beskrive den – er et emosjonelt osean, og det virker nærmest umulig å tenke seg musikk uten denne følelsesdimensjonen. 

 

I hjertet av dette spennende programmet finner vi to nyskrevne bestillingsverk. Med engelske Oliver Leiths will o' wisp (alvelys) dykker vi ned i mystiske fenomener fra gammel folklore, mens Inger Hannisdals Løvsanger fanger essensen av naturens fornyelse med inspirasjon fra både arabisk og norsk tradisjonsmusikk.  
Programmet byr også på Caroline Shaws nostalgiske
Plan & Elevation – i skarp kontrast til Wojciech Kilars ekstatiske kaskader av rå energi, Orawa, som vil føre oss oppstemt ut i denne vinterkvelden.

Oliver Leiths Will og wisp er bestilt av Det Norske Kammerorkester i samarbeid med Manchester Collective, og er produsert med støtte fra The British Council. 

Om kveldens gjesteleder

Rakhi Singh, en fremragende fiolinist, komponist og kunstnerisk leder, er anerkjent for sitt arbeid med Manchester Collective, ensemblet hun grunnla og der hun også er kunstnerisk leder. Gjennom sin kreative programmering og unike tilnærming til repertoaret, har Singh vært en kraftfull katalysator for ensemblets imponerende utvikling, som nå regnes blant Englands mest nyskapende orkestre.  

Utover sitt engasjement med Manchester Collective, har Singh etablert seg som en utøver og kunstnerisk leder av ypperste klasse. Hun har samarbeidet med ikoniske navn som Steve Reich, Philip Glass, Björk og Abel Selaocoe. I tillegg har hennes samarbeid med prestisjetunge orkestre som Royal Liverpool Philharmonic Orchestra og City of Birmingham Symphony Orchestra, samt South Bank Centre og Royal Opera House ytterligere styrket hennes posisjon som en sentral aktør i britisk musikkliv.

Tirsdag 13. februar kl. 19.00

Universitetets Aula

Program 

Antonio Vivaldi  Konsert for strykere i g-moll, Rv156

AntonÍn Dvořák  Notturno for strings

Oliver Leith  will o wisp (skandinavisk premiere) 

Caroline Shaw  Plan & Elevation

Ludwig van Beethoven  Cavatina fra strykekvartett nr. 13, op. 130

Inger Hannisdal Løvsanger (urpremiere) 

Wojciech Kilar  Orawa – symfonisk dikt

Medvirkende

Rakhi Singh  kunstnerisk leder

Inger Hannisdal  solist i 'Løvsanger'

Innsikt

Foto Inger Hannisdal _ photo by geir strande syrrist_edited.jpg

Bli bedre kjent med komponist Inger Hannisdal og hennes bestillingsverk  «Løvsanger».  LES MER

Oliver Leith_edited.jpg

Fordyp deg i stoffet om bestillingsverket  «will o' wisp» av Oliver Leith.  LES MER

Opplev også

NorskKammerorkester_Pekka_Sentralen_0176_edited.jpg

«Vennskap»

Tirsdag 26. mars

Les mer

bottom of page