top of page

Meny

Jan Lisiecki3.png

Sesongåpning 

Pianist i verdensformat

Foto: Christoph Köstlin

Den 27 år gamle polsk-kanadiske Jan Lisiecki er i ferd med å bli et verdensnavn blant pianister. Som den yngste noen gang mottok han Gramophone's Young Artist Award i 2013, og har allerede etablert seg med innspillinger på Deutsche Grammophon, der han nå er aktuell med Chopins Complete Nocturnes.

 

Orkesteret spilte med Jan allerede i 2016 på en turné i Wien, og etter dette har pianisten flere ganger ytret ønske om å spille med oss igjen. Nå skjer det altså i Aulaen i vår sesongåpning og med Chopins klaverkonsert nr. 1 og 2 på programmet. Etter det går turen til Tyskland for ytterligere konserter med ham som solist.

Orkesteret ledes av vår nå Leader Laureate, Terje Tønnesen. Vi legger siste hånd på verket for en innspilling med ham; deler av kveldens program skal med på denne. Med det møter dere et topp trimmet orkester i et av orkesterets signaturverk, kammersymfonien til Sjostakovitsj. 

Lørdag 27. august kl. 14.00

Universitetets aula

Program

Sjostakovitsj Kammersymfoni 

Chopin Klaverkonsert nr. 2 i f-moll

Chopin Klaverkonsert nr. 1 i e-moll

Medvirkende

Terje Tønnesen kunstnerisk leder

Jan Lisiecki klaver

Anbefaling fra Atle Sponberg

Jeg gleder meg til å spille med Terje igjen i sesongåpningen. For en musiker, alle fraser har en mening, og han får frem en klangverden som jeg ikke trodde var mulig i et kammerorkester. Han tar orkesteret til ytterpunktene. 

Programmet er veldig aktuelt slik situsjonen er i verden i dag. I Sjostakovitsj´ kammersymfoni har han dedikert symfonien til krigens offer; dessverre vanvittig aktuelt i dag, selv om det er skrevet etter bombingen av Dresden. Jeg opplever den som et sinne mot krigshandlinger, slik vi sikkert alle føler i dag. Et sinne vi ikke får utløp for. Men et snev av håp opplever vi i den ubeskrivelig vakre cellosoloen i 4. satsen.

Det blir et spennede møte med Jack Lisiecki i Chopins klaverkonsert nr 2, en av mine favoritt konserter, med den usannsynlig vakre andre satsen.

Atle_9464_edited.jpg
Atle Sponberg
fiolinist & medlem av musikerkollektivet

Opplev også

IMG_5497-1 (c)Alexandra Muravyeva .jpg

Pierrot Lunaire

Fredag 23. september
Les mer

bottom of page