top of page

Meny

2.png

Voguing with Beethoven

En kortfilm av Emilie Norenberg

#voguingwith
Beethoven
Anchor 1

Om filmen

Filmen handler om å erstatte isolasjon og avvisning med frihet og aksept. Og den handler om å erkjenne at du er akkurat sånn du skal være.

I anledning Beethovens jubileum har Det Norske Kammerorkester invitert regissør Emilie Norenberg til å jobbe med å vise hvordan den store komponistens musikk er relevant også i dag gjennom hennes medium, filmen.

 

Beethoven har ofte blitt beskrevet som en outsider, en som ikke passet inn i tradisjonelle oppfatninger om hvordan man bør være og tenke. På tross av dette, eller kanskje nettopp derfor, ble han en av musikkhistoriens største komponister. Som humanist var Beethoven sterkt  opptatt av likeverd og menneskers rett til frihet. Dette er utgangspunktet til Norenbergs visuelle tolkning, der hun har samarbeidet med voguere fra Oslos ballroom-miljø.

 

- Voguing utviklet seg på 80-tallet i New York, spesifikt blant latin- og afroamerikanere fra LBHT-miljøet. Fordi dansestilen oppsto i et miljø der diskriminering og undertrykkelse var en del av hverdagen, er det mye frigjørende kraft i dansen. Voguing handler først og fremst om attitude, men også om individualitet, stolthet og selvtillit – du kan være deg selv, eller om du ønsker det - en helt annen. 

 

Jeg har alltid sett opp til ballroom-kulturen, og måten de bruker sin individualitet og sårbarhet som en styrke. Gjennom dansen lærer du ikke kun å akseptere deg selv, men å fremheve de tingene som gjør deg unik. Deres uttrykksform og budskap springer på mange måter ut av de samme verdiene som Beethoven var opptatt av: likeverd og frihet, sier Norenberg. 

Anchor 2
Teamet bak

© 2020 Det Norske Kammerorkester

DNK-logo-PNG-Liggende.png

Produsert av 

Willy nikkers logo .png
bottom of page