top of page

Meny

ClaytonMarch201815bw.jpg

Serenade

Et sveip innom Store Norske Leksikon trekker i sin definisjon av serenaden frem to sentrale verk; Mozarts Eine kleine Nachtmusik og Serenade for tenor, horn og strykere av Benjamin Britten. Du finner begge på kveldens program, og til Britten har vi med oss to solister som representerer noe av det ypperste i hver sine fag. Pekka Kuusisto har lenge jobbet sammen med både tenoren Allan Clayton og hornist Alec Frank-Gemmill, og nå vil han gjerne dele deres eminente kvaliteter med dere. 

 

Vi har også lyst til å trekke frem konsertens, ved første øyekast, mest uanselige stykke, Poem av Rebecca Clarke. Hun var den første kvinnelige eleven ved Royal Academy of Music og møtte gjennom sitt liv så mye motstand at det ville tatt motet fra de fleste av oss. Til tross for dette livnærte hun seg som musiker og komponist og regnes i dag som en av de vesentligste engelske komponister fra mellomkrigstiden. Hennes Poem for strykekvartett fra 1926 er et enkeltstående stykke som holder oss i serenadens sfære med sitt senromantiske uttrykk.

 

Og for de av dere som har lyst til å oppleve noe av det mest virtuose det går an å spille på horn –  gled dere til åpningen med Alec Frank-Gemmil som solist i Messiaens Interstellaire. 

Tirsdag 8. april kl. 19.00

Universitetets Aula

Program

Oliver Messiaen

Appel Interstellaire for solo horn

Nico Muhly

Three songs for tenor, violin and drone 

Rebecca Clarke

Poem for strings

Wolfgang Amadeus Mozart

Eine kleine Nachtmusikk

Benjamin Britten

Serenade

Oliver Messiaen

Prière du Christ montant vers son Père fra L’ascension 

Medvirkende

Pekka Kuusisto, kunstnerisk leder

Allan Clayton, tenor

Alec Frank-Gemmill, horn

Hør smakebiter

bottom of page