top of page

Meny

161a20_dc7f955036614e808904c5d9f36f2bfd~mv2_d_4256_2832_s_4_2.jpg

«Oppdrift»

Foto: Mona Ødegaard

Vi spiller det nye året inn med et musikalsk fyrverkeri av en konsert – med ønske om at du møter 2024 på den mest oppløftende måten.

 

Og vi skal ikke spare på noe. På programmet står publikumsfavoritten, Tsjaikovskijs betagende Serenade for strykere i skjønn forening med musikalske godbiter i stort spenn.

 

Tsjaikovskij sier selv at han var ‘vilt forelsket’ i dette hovedverket for kvelden, som gjennomsyres av en wienerklassisk spenst og letthet, men også av romantikkens storslåtte gester. Han innlemmet dessuten russiske folkemelodier og en livlig folkedans i denne serenaden.  

 

Men først – kvelden åpnes med musikalske tolkninger av morgengry. Svenske Jan Johanssons Visa från Utanmyra – en meditativ blanding av folkemusikk og jazz – vekker minner om morgenlys, og Dawn av Dobrinka Tabakova stråler, varm i fargene. Det skal boble av ungdommelig energi og leken oppfinnsomhet når orkesteret fremfører Brittens gjennombruddsverk, Frank Bridge-variasjoner, samt Caroline Shaws populære Entr’acte i en versjon for strykere.

 

Konserten avsluttes med skandinavisk folkemusikk med et lite blikk bakover. Til Bachslått, henter felespiller og komponist Gjermund Larsen inspirasjon fra Bachs cellosuite. Og mindre energisk blir det ikke når orkesteret kaster seg ut i Shine you no more signert Rune Tonsgaard Sørensen – også kjent som førstefiolinisten i Danish String Quartet – som skottet til renessansens Dowland for inspirasjon til denne gnistrende musikken.

Oppdatering:

Pekka Kuusisto, som tidligere ble annonsert som kunstnerisk leder for konserten, har dessverre måttet melde avbud av helsemessige årsaker. I stedet vil vår leder laureate Terje Tønnesen overta denne rollen. Programmet er uendret.

Tirsdag 9. januar kl. 19.00

Universitetets Aula

Medvirkende

Terje Tønnesen  kunstnerisk leder

Program 

Jan Johansson  Visa från Utanmyra (arr. for strykere)

Dobrinka Tabakova  Dawn

Pjotr Tsjajkovskij  Serenade for strykere

Caroline Shaw  Entr'acte for strykere

Benjamin Britten  Fra Variasjoner over et tema av Frank Bridge

Germund Larsen  Bachslått (arr. for strykere)

Rune Tonsgaard Sørensen  Shine you no more for strykere

Opplev også

Rakhi+Singh_edited.jpg

«Melankoli»

Tirsdag 13. februar

Les mer

bottom of page