top of page

Meny

Facebook1.jpg

Solidaritetskonsert for Ukraina
 

Det Norske Kammerorkester og Kyiv Soloists står sammen i solidaritet for Ukraina

En hel verden er dypt berørt av krigshandlingene i Ukraina. Lidelsene er enorme, og behovet for støtte og bidrag øker. Nå kaller den også på vår solidaritet som medmusikere.  

 

Det ukrainske orkesteret Kyiv Soloists var på Europaturné da krigen brøt ut og kan nå ikke returnere til sitt hjemland. På initiativ fra ulike musikkinstitusjoner i Europa, er det på kort tid etablert et stort antall konserter til støtte for de krigsrammede i Ukraina, og nå kommer orkesteret også til Oslo. 

 

Det Norske Kammerorkester har invitert Kyiv Soloists til å spille i en felles konsert, og med dette som bakteppe er programmet til den planlagte påskekonserten – Haydns Jesu syv siste ord på korset – blitt erstattet med et nytt program som speiler både alvoret i krigen og samtidig løfter håpet som ligger i musikkens kraft. 

 

Som del av konserten vil vi også på vegne av Kyiv Soloists bidra til å samle inn penger til orkesterets humanitære arbeid. 

Endring i program 

Kunstnerisk leder Pekka Kuusisto har måttet melde avbud til denne konserten, og fiolinist og dirigent Arvid Engegård stepper inn på kort varsel. 

Dette har medført noen endringer i programmet. Se under for oppdatert program.

Medvirkende

Arvid Engegård kunstnerisk leder 

Kyiv Soloists

Det Norske Kammerorkester 

Oppdatert program 

Ukrainsk tradisjonell 

Plyve Kacha Po Tysyni arr. for strykere

Valentyn Silvestrov  

Silent Music 

Franz Schubert

Strykekvartett i c-moll, Kvartettsats, D703

Wolfgang Amadeus Mozart

Adagio og fuge i c-moll, K.546

Arne Nordheim

Strykekvartett nr. 1, Epitaffio

Aleksandr Shymko

Dreams of an Old Forest

Samuel Barber

Adagio for strykere, op. 11

«Vi spiller for fred. Det er vanskelig å forklare følelsene våre ... Arbeidet føles veldig tungt akkurat nå, men vi fortsetter å spille. Musikk hjelper oss i denne situasjonen, og det er vår plikt å spre ukrainsk kultur.» 

Anatoliy Vasylkivsky, kunstnerisk leder for Kyiv Soloists

Tirsdag 5. april

kl. 15.30 & kl. 19.30

Universitetets Aula

_MG_0483-2.jpg

Kyiv Soloists

Kyiv Soloists består av anerkjente musikere fra hele Ukraina. Flere medlemmer har vunnet nasjonale og internasjonale konkurranser. For deres innsats for å presentere ukrainsk kultur internasjonalt har ensemblet blitt tildelt tittelen ‘Ambassadør for ukrainsk kultur i verden’ av landets utenriksdepartement.

 

bottom of page