top of page

'Skyggespill' nominert til YAMawards


Foto: Lars Opstad

Kammerorkesterets konsertforestilling ‘Skyggespill’ er nominert til årets The Young Audiences Music Awards (YAMawards) i kategorien ‘Best small ensemble’. Produksjonen av Skyggespill er et samarbeid med Kulturtanken og det nederlandske produksjonsselskapet Oorkaan.

YAMawards er en musikkpris som hvert år utdeles av Jeunesses Musicales International. Formålet med prisen er å bidra til å styrke kreativitet og innovasjon innen musikkproduksjoner for ungt publikum og til å oppmuntre til forestillinger på svært høyt nivå som kan inspirere og stimulere barnets begeistring for kunstuttrykk. Tidligere vinnere inkluderer Kulturtanken og den nederlandske teaterprodusenten Oorkaan som Kammerorkesteret har samarbeidet med for å produsere forestillingen.

Vinnerne blir annonsert under prisutdelingen i Santiago de Compostela, Spania, 17. oktober.

Litt om Skyggespill

Skyggespill er en musikalsk eventyrfortelling der musikk og teater smelter sammen. Med scenografi, regi, kostymer og lys blir historien fortalt gjennom musikken og musikernes sceniske spill med instrument og bevegelser som virkemidler.

Musikken i Skyggespill er Arnold Schönbergs senromantiske stykke Verklärte Nacht. Slik beskrives historien:

En gutt sovner, og mens han sover, våkner rommet til liv. Skygger kommer sigende fra under senga. Trær strekker grenene oppover veggene. Og hvem er den rødkledde som pilte forbi der? Gutten følger etter, og rundt han fylles skogen med lyder, lyder fra monstre som vokter en dyp hemmelighet.

Forestillingen ble produsert både i strykeorkesterversjon og sekstettversjon, og ble vist for nærmere 3000 Oslo-elever på 5.-7. trinn i 2017. I 2019 skal forestillingen spilles for elever i Hedmark og Oppland.

Produksjonen er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

bottom of page