top of page

Prestisjetung Echo-pris til Henning Kraggerud og Det Norske Kammerorkester


Echo er en av den tyske musikkbransjens mest prestisjetunge priser, og prisen blir delt ut av Deutsche Phono-Akademie, den tyske musikkindustriens kulturinstitutt.

Henning Kraggerud og Det Norske Kammerorkester får i år prisen i kategorien ’Concert recording - music up to and including 18th century’ for den kritikerroste innspillingen av Mozarts fiolinkonserter nr. 3, 4 og 5.

- Det Norske Kammerorkester og jeg er veldig stolte over å motta denne prisen. Det var en stor glede for meg å jobbe med dette orkesteret i verdensklasse og med produsenten Sean Lewis som gjorde et strålende arbeid, sier Kraggerud.

Albumet ble spilt inn live i Akershus slottskirke og kom på markedet gjennom Naxos i juni 2016. Siden har det høstet strålende internasjonale anmeldelser, i blant annet Gramophone, The Guardian og The Strad. Innspillingen er en del av et større prosjekt, støttet av Sparebankstiftelsen, og inkluderer live-dvd og mesterklasser med disse Mozart-konsertene.

Selve prisen deles ut under Echo Klassik 2017 prisutdelingen i Elbphilharmonie Konserthus, Hamburg, den 29. oktober.

bottom of page