top of page

Kammerorkesteret til Festspillene


Det Norske Kammerorkester feier 40 år, og markerer det med hele tre konserter på en kveld under Festspillene i Bergen.

 

Gjennom fire tiår har Kammerorkesteret dyrket den klassiske strykeklangen til fingerspissene og samtidig eksperimentert med uttrykksformer og nye klangidealer. Denne kvelden i Logen tar de det enda et steg videre og viser orkesterets musikalske spennvidde. Her er alt fra hardcore barokk til samtid, storladen romantikk til intellektuell systematikk, og det dønn seriøse til den rene galskap.

«Vi ville gjøre noe som gav et innblikk i vår utvikling og viser hva vi står for. Vi har aldri ønsket å være A4. Vi jobber både for å bevare og videreutvikle, og stiller oss litt skrått overfor det klassiske repertoaret. Det har alltid handlet om å gå litt lengre ut i svingene», sier kunstnerisk leder Terje Tønnesen. Kammerorkesteret jubilerer Sjostakovitsj: Kammersymfoni i c-moll Haydn: Cellokonsert nr. 1 i C-dur Grieg: Fra Holbergs tid, op. 40 Musikalsk galskap Telemann: Don Quichotte Suite Maxwell-Davies: Eight Songs for a Mad King Bach med Bugge Wesseltoft Schönberg: Verklärte Nacht arr. for strykeorkester Bach: Utdrag fra Goldbergvariasjonene

bottom of page