top of page

Meny

Paul%20Lewis2_edited.jpg

Foto: Kaupo Kikkas

BTHVN2020: Paul Lewis

Fredag 13. november kl. 18.00

Marmorsalen, Sentralen

Medvirkende
 

Paul Lewis. klaver

Program 

 

Ludwig Van Beethoven

Klaversonate nr. 14 i ciss-moll, op. 27 nr. 2

Ludwig van Beethoven

Diabellivariasjonene, op. 120


 

Beethovens klavermusikk i hendene på en mesterpianist

Vi vet at vi er i trygge hender når pianist Paul Lewis inntar Sentralen med et fullt Beethoven-program. Han er en av verdens fremste Beethoven-tolkere, og har spilt inn alle hans pianosonater til begeistring hos kritikere så vel som publikum over hele verden. Hvis jeg skulle velge et eneste komplett sett av Beethovens pianosonater, ville jeg anbefale Paul Lewis’ utsøkte innspillinger’ uttalte New York Times. 

På denne konserten vil han vise Beethovens mange ansikter med to av hans store klaververk. Klaversonate nr. 14 'Måneskinnssonaten' er et av komponistens mest populære verk og har truffet den dype tonen i publikum og musikere fra første øyeblikk. Lewis får frem spennende kontraster når han gir seg i kast med kveldens siste verk, Diabellivariasjonene. 

"Jeg kan ikke tenke meg noe verk for piano med større spennvidde i karakter enn Beethovens siste store verk for dette instrumentet. Verket favner om det forrykende og det introspektive, fra det komiske til det dypt seriøse, fra det som gjør en øm om hjertet til innbitt stahet," forteller Lewis om variasjonene.

Konserten er en del av festivalen BTHVN 2020, Oslos bidrag når hele verden feirer 250-årsjubileet for Beethovens fødsel. Festivalen er et samarbeid mellom Det Norske Kammerorkester, Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkestret, Oslo Quartet Series og Den Norske Opera & Ballett.

bottom of page