top of page

Meny

Norsk Kammerorkester_UA_Pekka_7380 cropp

Foto: Bård Gundersen

Medvirkende
 

Pekka Kuusisto kunstnerisk leder

Trygve Seim saksofon 

Det Norske Kammerorkester

Program 
 

Joseph Haydn

Jesu syv siste ord på korset, Hob.XX/1A  

Vi avslutter vårt fokus på Haydn med hans enestående verk Jesu syv siste ord på korset. Verket består av ni satser – en innledning, så syv ulike sonater, før det hele avsluttes med Il Terremoto – jordskjelvet. 

Haydn bruker i dette verket hele tonalitetsrekken som kompositorisk verktøy for første gang i historien (selv om det er Beethoven som har fått æren for dette i hans strykekvartett op. 131). Det skal ha vært svært krevende for Haydn å komponere verket, siden det lå noen sterke føringer fra presten i Cadiz som bestilte verket. Hver av satsene skulle avslutte opplesningen av hver av de syv setningene mens biskopen knelte på gulvet. Musikken skulle være kontemplativ, og Haydn valgte å skrive alle de syv sonatene i et langsomt tempo, noe han var livredd ville kjede publikum. Kanskje er det derfor vi finner den rike bruken av tonalitetsendringer i nettopp dette verket.

Med oss har vi Trygve Seim som vil flette sammen de syv kontemplasjonene med sitt intime saksofonspill i en stemning som åpner for refleksjon.

Påskekonsert
 

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien

Aulaserien Gull

Totalabonnement

Tirsdag 5. april

kl. 15.30 & kl. 19.30

Universitetets Aula

bottom of page