top of page

Meny

Katrine Øigaard

Kontrabass

«Under mitt første prosjekt med Kammerorkesteret åpnet det seg en helt ny verden for meg, der folk laget musikk og musiserte sammen med glede og energi. »

Kammerork041.jpg

Foto: Bård Gundersen

Katrine Øigaard er dansk og bor i Danmark. Hun ble utdannet hos professor Ludwig Streicher på 

Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien før hun ble ansatt som solobassist i Danmarks Radios Symfoniorkester frem til 1999, da hun valgte å være frilansmusiker på heltid. 

Engasjementene har siden da vært mange og vidt forskjellige med spesielt fokus på kammermusikk. I tillegg til å være en del av musikerkollektivet i Det Norske Kammerorkester, er Katrine også solobassist i Danmarks Underholdningsorkester og medlem av DiamantEnsemblet. Hun spiller jevnlig med diverse andre ensembler og kammerorkestre i Norden og har opptrådt med mange internasjonalt fremtredende musikere på et stort antall kammermusikkfestivaler.  

– Jeg er vokst opp i et hjem med musikk og teater, og jeg begynte å spille klaver da jeg var seks år gammel. Min mor var teaterregissør og min far en entusiastisk amatørfiolinist. De arrangerte kammermusikkgrupper og teaterstykker med venner både hjemme og på skolen. På skolen min var det mye musikk, mange i min klasse spilte i skoleorkesteret, der det var spennende, sosialt miljø som jeg ønsket å være en del av. Men piano er jo ikke et orkesterinstrument, så orkesterlederen foreslo at jeg kunne spille kontrabass. Jeg begynte å ht spilletimer og kom raskt med i orkesteret. Jeg var 13 år.

norskkammerorkester_generalprøve_4087.j

Foto: Bård Gundersen

Har du et spesielt musikalsk minne du vil dele?  

– En spesiell inspirasjon i barndommen og første gang jeg ble suget inn i musikk, var da foreldrene mine tok meg med til en prøve på Verdis Requiem, der de medvirket. Jeg ble deretter med på alle prøvene, og til denne dag har dette musikkstykket hatt en veldig spesiell plass i hjertet mitt. Jeg kjenner alle stemmene og tekstene utenat fra da av. 

 

Hva var ditt første prosjekt i Det Norske Kammerorkester? 

– Etter nesten 10 år i Danmarks Radio Symfoniorkester, ringte min norske kollega, Knut Erik Sundquist, og inviterte meg til å delta i et prosjekt med Det Norske Kammerorkester. Det var starten på mitt nye liv som frilanser. En helt ny verden åpnet seg for meg, der folk lagde musikk og musiserte sammen med glede og energi. Det var en helt annen måte å spille sammen på som jeg ikke hadde opplevd før. Siden den gang har jeg hatt tyve år med utrolig mange spennende opplevelser, stort sett innen kammermusikk, ikke minst i Norge, der jeg senere også møtte mannen min, cellisten Øystein Sonstad!

Hva gjør du når du ikke spiller bass, Katrine? 

Jeg interesserer meg meget for psykologi, selvutvikling, yoga og meditasjon. Jeg tok en coachutdannelse i 2005 og har siden hatt en rekke klienter ved siden av mitt musikerliv.»  

bottom of page