top of page

Meny

Hanne Skjelbred

Bratsj

«Å spille musikk er noe av det beste jeg vet, og jeg trives bedre i selskap med andre enn helt alene på scenen.» 

Hanne_2492.jpg

Foto: Bård Gundersen

Hanne vokste opp omgitt av mye musikk i Oslo. Hun ble utdannet på Barratt Due musikkinstitutt før det ble studier ved Norges musikkhøgskole, Edsberg Slott i Stockholm og Hanns Eisler i Berlin. Hun har siden jobbet som solobratsjist ved Göteborgsoperaen og har også hatt noen inspirerende år i Berlin der hun turnerte med Mahler Chamber Orchestra. Hanne er også en aktiv kammermusiker og spiller bl.a. i trioen Ludo med Guro Kleven Hagen og Ernst Simon Glaser. Ved siden av jobben i orkesteret og som kammermusiker, underviser hun i en stilling ved Göteborgsuniversitet. 

– Jeg har vært heldig med gode lærere helt siden jeg begynte å spille fiolin i 7-årsalderen, og senere bratsj i 20-årene, så det er en fin ting å få muligheten til å gi dette videre til studentene.

 

Fra Mozart til mye forskjellig musikk

– Jeg hadde en litt uvanlig interesse for klassisk musikk ganske tidlig. Jeg ville ofte ha musikk når jeg skulle sove, og aller helst Mozart. Etter hvert har musikkinteressen utvidet seg en del til andre sjangre, og jeg hører ikke like mye på klassisk musikk når jeg er hjemme lenger, men det er nok mest fordi jeg heller har lyst til å være med å spille selv enn å høre på.

Hanne_2658.jpg

Foto: Bård Gundersen

Hanne har mange interesser utenfor klassisk musikk der hun henter inspirasjon.

– Jeg er veldig glad i å være med venner, oppleve natur, yoga, og jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av planter. Jeg prøver å besøke yndlingsbyen min, Berlin, noen ganger i året for å fylle på inspirasjonskildene. Da jeg bodde der, fikk jeg også en interesse for elektronisk musikk, som har en levende scene i Berlin, og det ga meg en ny måte å oppleve musikk på som jeg synes har vært verdifull for meg.

 

Har hun favorittkomponister? 

– Om jeg må velge meg noen komponister innenfor klassisk musikk, som jeg synes er veldig vanskelig – for det finnes altfor mye bra – så er kanskje Mahler, Brahms og Beethoven noen av favorittene.

Selv har hun hatt mange store opplevelser med orkesteret siden hun begynte i 2009, og noen av dem hun husker aller best er utenlandske turnéer med orkesteret. 

– Min første turné med DNK var i England med Leif Ove Andsnes i 2009. Det har vært mange høydepunkter siden den gang, men det er nok Ojai Festival i California, turnéene til Japan og Sør-Korea med Leif OveAndsnes og Risør Kammermusikkfestival jeg husker best. Konsertene med Terje er selvfølgelig også alltid spennende og fulle av energi og spilleglede.

Hanne_2431.jpg

Foto: Bård Gundersen

bottom of page