top of page

Meny

Bård Monsen

Fiolin

«Jeg opplever Kammerorkesteret som et kollektiv der alle er innstilt på å gi maksimalt av seg selv for å nå et felles mål. En stor opplevelse!»

Bård_0807.jpg

Foto: Bård Gundersen

Bård Monsen begynte å spille fiolin da han var fem og hadde mye glede av musikk da han var barn.  

– Mye av inspirasjonen kom nok fra den nokså store og varierte platesamlingen vi hadde hjemme. Jeg husker sterke inntrykk fra den magiske klangen av fiolin som med jevne mellomrom strømmet ut fra de gamle Tandberghøytalerne, mellom Beatles, Blood Sweat and Tears og Beethovens sonater med Gilels.»

 

Hans interesse for musikk vokste seg sterkere og sterkere gjennom årene, og som 16-åring var den blitt så intens at ingen andre yrkesveier var aktuelle.

– Jeg studerte i Oslo og USA – bachelor ved Barratt Due musikkinstitutt og Performer Diploma ved Indiana University. Jeg hadde ekstremt dyktige lærere hele veien: Stephan Barratt-Due, Alf Richard Kraggerud, Geir Inge Lotsberg og Mauricio Fuks. Alle har spilt en avgjørende rolle for min musikalske utvikling.»

_DSC0748.jpg

Foto: Bård Gundersen

Bård har siden vært med på mange spennende prosjekter, spilt mye kammermusikk, reist rundt i verden med ulike ensembler og gjort flere innspillinger. Undervisning er også en veldig viktig del av hans musikervirksomhet. 

– De siste fjorten årene har jeg bl.a. undervist ved NTNU og UiA, og i dag jobber jeg som lærer og seksjonsleder ved Barratt Due musikkinstitutt.

 

Bach, Beethoven og Schumann er blant favorittkomponistene hans. 

– Favorittmusikk er noe som går i perioder for meg, men Bach, Beethoven, Schumann og Stravinskij er alltid der i en eller annen form. For tiden hører og tenker jeg mye på Schumanns 3. symfoni og Waldszenen.

 

Han begynte i Kammerorkesteret i 2012, og det har siden vært mange høydepunkter, blant annet turnéen til Point Music Festival i Gøteborg i fjor. 

– Av de nylige høydepunktene vil jeg trekke frem turneen til Gøteborg, både mht. program og opplevelsen på scenen. Janàcek, Bach, Beethoven og til slutt Sjostakovitsj uten noter. Jeg opplevde orkesteret som et kollektiv der alle var innstilt på å gi maksimalt av seg selv for å nå et felles mål. En stor opplevelse!

På fritiden liker han å gå i skogen, men med to små barn blir det lite tid til hobbyer. 

– Fotballskoene støver ned på hylla for tiende. året på rad, og Taekwondodrakten har krympet i vask. Får jeg litt tid for meg selv, er det ganske ofte jeg trekker ut i skogen.

Bård_0940.jpg

Foto: Bård Gundersen

bottom of page