top of page

Meny

Alex Robson

Fiolin

Alex_5401.jpg

Foto: Bård Gundersen

Alex var født i England og vokste opp i Kristiansund. Han studerte ved NTNU, avdeling for musikk i Trondheim med Bjarne Fiskum, og Royal College of Music i London hos Levon Chilingirian.

I tillegg til å spille i DNK, er Alex medlem av TrondheimSolistene og leder for rekrutteringsorkesteret JuniorSolistene.Tidligere har han også spilt i Camerata Nordica i Sverige. Som freelancer har han spilt i orkestre som Bergen Filharmoniske, Gøteborgs Symfoniker, Svenska Kammarorkestern og Mahler Chamber Orchestra. Han er også en ivrig kammermusiker og er 2. fiolinist i Engegård Strykekvartett. 

Alex spiller på en Jean Baptiste Vuilliaume fra 1858, generøst utlånt fra Dextra.

norskkammerorkester_prøver_8728.jpg

Foto: Bård Gundersen

Når begynte du å spille instrumentet ditt? Og hvorfor har du valgt det?

– Jeg begynte å spille fordi min far spiller fiolin. Jeg satt alltid og lyttet når han øvde, og til slutt kjøpte han en fiolin til meg! Min mor spiller piano, så det var mye musikk hjemme.

Jeg var på ferie i Elverum hos min far da jeg var 17 år og dro påkonsert med Ungdomssymfonikerene – og ble helt satt ut! Jeg øvde som en tulling og begynte å studere året etter. Da var det ingen tvil: Jeg skulle bli musiker!

 

Har du hatt spesielle inspirasjonskilder på veien til å bli det du er nå?

– Jeg har vært heldig å få jobbe med Bjarne Fiskum, Terje Tønnesen og Levon Chilingirian som har vært store inspirasjonskilder for meg!

 

Hva / når var ditt første prosjekt med DNK, og hvis du skulle trekke frem noen høydepunkter, hva er de?

– Mitt første prosjekt med DNK var i 2008. turné i England og Skottland.  Jeg ble raskt fast medlem.

Mange høydepunkter selvfølgelig, men hvis jeg skal trekke frem ett, så var det da vi lærte Schönbergs Verklärte Nacht utenat første gang og hadde seminar med Bud Beyer. Enormt emosjonelt prosjekt. Fantastisk, helt enkelt.

Er det noe vi kan få vite om deg som ikke så mange vet?

– Har ikke så mange hemmeligheter, men er litt skaptrommis! Satte igang et Pink Floyd show i 2011 med fullt band og kor og greier. Skulle gjerne hatt mer tid til det, men fela kommer i veien hele tiden.

5519.jpg

Foto: Bård Gundersen

Alex sin
favorittmusikk

Jeg har veldig varierende smak, og noen favoritter er Beethoven, Mahler og Richard Strauss. Og David Bowie, Nick Cave and The Bad Seeds, Peter Gabriel og Pink Floyd!

Etter en turné eller konsert for eksempel, går jeg gjerne ned i kjellerstua og setter på vinylspilleren og koser meg. Har en veldig stor CD- og platesamling der nede. Blir mer og mer sjeldent med musikksamlinger. Kjedelig med Spotify, selv om det er praktisk når jeg er ute og reiser, da. 

bottom of page