top of page

Meny

Aine Suzuki

Bratsj

Aine_1893.jpg

Foto: Bård Gundersen

Aine Suzuki er født i Japan og har studert og jobbet flere steder rundt om i verden. Nå er hun første bratsjist hos Den Norske Opera og Ballett. Hun har studert ved Liszt Music Academy i Budapest, og hun tok master ved Royal College of Music i London. Ved begge studiene studerte hun fiolin, men hun ville gjerne studere bratsj også. Hun dro derfor til Madrid for å studere ved Escuela Superior de Musica Reina Sofia med Diemut Poppen. 

Aine_1925.jpg

Hva var din grunnleggende motivasjon for å bli musiker?

 

Min far varmusiker,og jeg vokste opp med å høre på at han øvde på siner arier hjemme. Den første operaen jeg så, var Figaros bryllup av Mozart, som min far sang. Jeg tror jeg var fire eller fem år da. 

Når jeg tenker på det nå, var nok hjertet mitt allerede kapret av sjarmen og det fortryllende med operaen. Mine foreldre møttes i kirkekoret, hvor min mor sang og min far dirigerte. Og så lenge jeg kan huske, var jeg med på øvelsene og konsertene deres. Og fortsatt er orkestermusikk med kor min favorittmusikk. 

Allerede tidlig i mine studier visste jeg at jeg ville spille i et operaorkester. Og det gjør jeg nå. 

Jeg var veldig heldig med min første operaorkester-opplevelse, som var min forrige jobb i Valencia som første bratsjist. Mitt første prosjekt der var med min dirigent Zubin Mehta, som senere lærte meg mye om å spille i orkester og å væregruppeleder. Jeg fikk også jobbe med fantastiske kollegaer som virkelig viste meg gleden med å spille i et orkester. 

 

 Er det noe vi kan få vite om deg som ikke så mange vet?

 

Jeg hadde aldri stått på ski før jeg kom til Norge. Men den første vinteren jeg var her, tok Audun Sandvik meg med på ski. Og nå gleder jeg meg alltid til vinteren og skisesongen. Selv om jeg ennå ikke klarer å stå ned bakkene uten å falle, så noen blåmerker blir det. 

bottom of page