Meny

Medvirkende
 

Pekka Kuusisto kunstnerisk leder / fiolin

 

Program 

 

Nico Muhly

Fiolinkonsert (Norgespremiere)

Ludwig van Beethoven

Symfoni nr. 7 i A-dur, op. 92

Og noen musikalske overraskelser


 

Det er bare å lære seg navnet hans med en gang. 

Etter at han var kunstnerisk gjesteleder hos oss i 2018, er det ingen tvil om at dere i fremtiden vil se og høre mye til ham i Kammerorkesteret. 

 

Pekka Kuusisto befinner seg på den samme stjernehimmelen som Lorenza Borrani, der han som spillende leder beveger seg uanstrengt mellom kammerorkestre som Australian, St. Paul og Mahler. Han er solist med orkestre over hele verden og legger akkurat nå bak seg en hel sesong som residensmusiker i Wigmore Hall, London.

Av avisen Toronto Globe er han beskrevet som 'one of a kind'. Vi deler den oppfatningen; vi mener han byr på en type tilstedeværelse, musikalitet, originalitet og kommunikasjonsevne vi svært sjelden opplever. Han er på alle måter en moderne orkesterleder ved at han hele tiden søker samarbeid med musikerne utenfor egen sjanger for å finne uttrykk som kombinerer klassisk og samtid. Så også denne gang, når han har invitert den amerikanske komponisten Nico Muhly til å skrive en fiolinkonsert for seg. Muhly jobber nettopp i spennet mellom klassisk og pop, og har bl.a. samarbeidet med islandske Björk, men også skrevet opera for the Metropolitan Opera i New York. 

Pekka Kuusisto

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien

Totalabonnement

Gullabonement

Tirsdag 10. mars kl. 19.00 

Universitetets aula 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle