Meny

NorskKammerorkester_konsert_5955_edited.

Foto:  Bård Gundersen

Beethoven og Janáček: Kreutzersonaten

Søndag 15. november kl. 19.00

Hovedscenen, Den Norske Opera & Ballett

Medvirkende
 

Terje Tønnesen, kunstnerisk leder 

Teodor Janson, forteller

Fiolinsolist blir meddelt senere

Det Norske Kammerorkester 

 

Program 

 

Ludwig van Beethoven 

Fiolinsonate nr. 9 i A-dur, 'Kreutzersonate' i et arrangement for fiolin og strykere

Leoš Janáček

Strykekvartett nr. 1, 'Kreutzersonate' arrangert for strykeorkester


 

Beethovens fantastiske sonate for fiolin og klaver har vært en enorm inspirasjonskilde for senere kunstnere. Vi kommer ikke utenom denne betydningen i et jubileumsår og her har vi derfor slått sammen Tolstoys sjalusidrama av samme navn med Janaceks strykekvartett nr.1 som igjen er inspirert av Tolstoys novelle. Vår versjon denne kvelden er et musikalsk fortellerdrama der de tre verkene flettes til ett hele. Operaens hovedscene er med andre ord det riktige valget når konserten samtidig markerer avslutningen på Beethovenfest Oslo 2020.

* Justeringer for høsten

På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset, har vi måttet flytte høstens konserter i Universitetets Aula til Sentralen. Dette har medført noen justeringer både i program og spilledager, og ikke minst bytte av billettleverandør. Oppdatert informasjon om enkelte konserter finner du på hjemmesidene våre, i tillegg til en rekke nye arrangementer.

Billetter til alle høstens konserter bortsett fra konserten 15. november kan bestilles fra og med tirsdag 18. august kl. 10.00 på Tix.no. Trenger du hjelp med å bestille, kan du kontakte oss på adm@kammerorkesteret.no eller tlf. 47 70 06 47. 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle