top of page

Meny

IMG_7655.JPG

Medvirkende

 

Fargespill 

Det Norske Kammerorkester

Hør hvordan dagens unge fra hele verden omskaper Ode til gleden i sitt eget bilde gjennom egne tekster, rytmer og melodier. 

 

Da vi planla Beethoven-jubileet i 2020, var en av våre store satsinger en moderne versjon av siste sats i Beethovens 9. symfoni. Satsen og temaet står som et ikon i vesteuropeisk musikk, samtidig som Schillers tekst bærer mye av verdiene vi i dag etterstreber i en global verden. 

Hvordan ville dette materialet oppfattes i ensemblet Fargespill? Dette ensemblet samler unge fra hele verden, bosatt i Norge, og intensjonen er å bruke musikk, dans og andre kunstuttrykk som del av det å finne sin plass i et nytt land. I prosjektet A Kiss for all the World tar ungdommene med seg sin egen kulturelle tradisjon – godt blandet med dagens populærkulturelle identitet – og med det som utgangspunkt, vil de forvalte og forme Beethovens hymne til gleden i sitt eget bilde. Dette gjør de i tett samarbeid med noen av Kammerorkesterets egne musikere og hele det sterke teamet bak Fargespill, med musikeren Ole Hamre i spissen. Sammen har vi og Fargespill utformet en helt ny forestilling bygget på Beethovens humanistiske grunnsyn, med Schillers tekst og Beethovens ulike temaer fra den siste satsen i hans siste symfoni. 

Hvordan Beethoven finner gjenklang i dagens multikulturelle verden får du oppleve i operaen denne kvelden.

Foto: Fargespill

170322-DNK-rod-04.png

«A Kiss for all the World»

Søndag 4. desember kl. 18.00

Hovedscenen, Den Norske Opera og Ballett

Slik har du aldri hørt Beethovens 9. symfoni før!

Ny dato 4. desember 2022

Har du billett, gjelder denne til ny dato også, og du beholder samme plass. Hvis du ikke ønsker dette, får du pengene tilbake. I så fall ber om å kontakte Operaens kundesenter på publikum@operaen.no innen fredag 4. februar 2022.

bottom of page