top of page

Foto: Bård Gundersen

Haydn og Beethoven

Onsdag 11. november kl. 17.00 & kl. 19.30

Torsdag 12. november kl. 17.00 & kl. 19.30

Marmorsalen, Sentralen

* I tråd med myndighetenes nye retningslinjer i forbindelse med Covid-19, blir denne konserten avlyst. Om du allerede har kjøpt billett vil du bli kontaktet med mer informasjon om kort tid. 

Medvirkende
 

Lorenza Borrani kunstnerisk leder / fiolin

Johan Osuldsen regi

Cårejånni Enderud kostymer

Niklas Gundersen skuespiller

Program 

 

Joseph Haydn

Symfoni nr. 60 i C-dur, 'Il Distratto'

Ludwig van Beethoven

Strykekvartett nr. 14, op. 131, arr. for strykeorkester


 

I vår siste konsert i serien med årets kunstneriske gjesteleder, Lorenza Borrani, gir hun seg i kast med to klassiske verk.

Beethovens strykekvartett op. 131 er komponistens egen favoritt blant de sene kvartettene, her arrangert for og spilt av hele vårt fantastiske strykeensemble. 

Det hele åpner imidlertid med Haydns symfoni nr. 60, populært kjent som ‘Il Distratto’ (Den distraherte). Her møter vi humoristen Haydn på sitt beste. Opprinnelig skrevet som scenemusikk til skuespillet Le distrait (1774) av den franske komedieforfatteren Jean-François Regnard, er symfonien fullpakket av overraskelser og humoristiske vendinger med overskudd som bidrar til å spille med en sjanger Haydn selv har utviklet til fingerspissene. I tråd med komponistens ånd har vi fått med oss koreograf og regissør Johan Osuldsen som, i samarbeid med kveldens kunstneriske leder, har laget symfonien om til et stykke musikkteater.

Konserten er en del av Beethovenfest Oslo 2020, en ellevedagers-festival der vi feirer 250-årsjubileet for Beethovens fødsel i samarbeid med Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkestret, Oslo Quartet Series og Den Norske Opera & Ballett.

* Justeringer for høsten

På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset, har vi måttet flytte høstens konserter i Universitetets Aula til Sentralen. Dette har medført noen justeringer både i program og spilledager, og ikke minst bytte av billettleverandør. Oppdatert informasjon om enkelte konserter finner du på hjemmesidene våre, i tillegg til en rekke nye arrangementer.

Billetter til alle høstens konserter kan bestilles på Tix.no. Trenger du hjelp med å bestille, kan du kontakte oss på adm@kammerorkesteret.no eller tlf. 47 70 06 47. 

bottom of page