top of page

Meny

DSC04551.jpg

Formiddagskonsert

I samarbeid med Sentralen kan du på utvalgte mandager unne deg en times hyggestund fylt med klassisk musikk av ypperste sort. På scenen står noen av landets fremste musikere – og noen internasjonale artister også – med et vidt repertoar som du vil gjenkjenne, men også nye impulser som du ikke visste at du trengte. Velkommen til en herlig konsertopplevelse med løs snipp og avslappet stemning der vi også inkludert i billetten får servert kaffe og bakverk.

 

På denne første formiddagen i den nye konsertserien møter du orkesteret sammen med musikalsk leder Anthony Marwood. Med sin raffinerte musikalitet har Marwood markert seg som en av Europas mest ettertraktede spillende ledere, samtidig som han har en imponerende solistkarriere på den internasjonale scenen. Han bringer med seg et variert program som tar oss fra Elgars romantiske Serenade for strykere og utdrag fra Enescus mektige oktett til The Lost Songs of St. Kilda, en samling gamle sanger fra Skottland, arrangert for strykere av noen av dagens toneangivende komponister.

Kort om Anthony Marwood 

Engelske Anthony Marwood spiller i prestisjetunge konserthus med verdens ledende dirigenter og ensembler som Academy of St. Martin in the Fields, Leipzig Gewandhaus Orchestra og the London Philharmonic Orchestra – for å nevne noen. Marwood, som var kunstnerisk gjesteleder for Kammerorkesteret i sesongen 2016/17, er kunstnerisk hovedpartner i Les Violon du Roy i Canada. Marwoods vedvarende satsing på å utvikle fiolinrepertoaret har inkludert bestillingverk av Thomas Adès, Sally Beamish og Paul Dean.

Følgende datoer for denne serien (Program kommer senere)

 

27. mai Musikk av bl.a. Massenet, Saint-Saëns og Schubert med Sveinung Bjelland, Audun Sandvik og Bjarne Magnus

2. september

7. oktober 

4. november

9. desember

Mandag 22. april kl. 12.00

Marmorsalen, Sentralen

Program 

Edward Elgar  Serenade for strykere

Trad. / Craig Armstrong Stac Lee - Dusk 

Trad. / James MacMillan Hirta 

Trad. / Craig Armstrong Stac Lee - Dawn 

Trad. / Rebecca Dale Soay 

George Enescu  1. sats fra Oktett for strykere i C-dur ( arr. for strykeorkester av Anthony Marwood)

Medvirkende

Det Norske Kammerorkester

Anthony Marwood  kunstnerisk leder / fiolin

Marwood_edited.jpg
bottom of page