top of page

Meny

Pekka_portrait_red_7301_bredde.jpg

«Dritten i midten»

Foto: Bård Gundersen

Vi kjenner uttrykket fra søskenflokken, og i vår flokk er det bratsjen som må finne seg i å ha denne rollen. Bratsjvitsene er utallige og historiene mange om instrumentet som alltid må finne seg i å understøtte både de over og under seg i stemmeføringen. 

Denne kvelden står imidlertid bratsjen i sentrum av kveldens hovedverk, strykekvintetten til Brahms med dobbel bratsj-stemme. De har en større plass enn vanlig ved at vi har like mange bratsjer som fioliner når vi spiller dette verket for fullt strykeensemble. Med de to bratsjstemmene forrykkes maktforholdet, og frem kommer en ny balanse og orden i «søskenflokken» – både melodisk og harmonisk. Her tilfører bratsjen kvaliteter gjennom sin egen stemme samtidig som den gir forsterket støtte til de over- og underliggende stemmene. Det oppstår simpelthen en ny harmoni i flokken.

 

Vi har også lyst til å trekke frem cellokonserten til Jaakko Kuusisto, bror til vår kunstneriske leder Pekka, og nær familievenn med solisten Timo-Veikko Valve. Om programmeringen av verket sier Pekka selv: Timo, kjent som Tipi blant oss, er en nær venn av både min bror og meg. Da han fortalte meg at han var på turné med Jaakkos cellokonsert og spurte om han kunne fremføre den sammen med oss i Oslo, ble jeg rørt av forslaget hans. Dette handler ikke om ‘minnesnepotisme’, men heller et hjertelig samvær blant venner som ønsker å hedre et eksepsjonelt vakkert stykke av et dypt begavet menneske som dessverre forlot oss altfor tidlig.

Tirsdag 7. januar kl. 19.00

Universitetets Aula

Program

Johann Sebastian Bach

Invensjon, BWV 772, nr. 1

Jaakko Kuusisto

Konsert for cello, slagverk, pauker og strykere

Olivia Bettina Davies

Crystaline

Johannes Brahms

Kvintett i G-dur, op. 111, arr. for strykeorkester

Medvirkende

Pekka Kuusisto, kunstnerisk leder

Timo-Veikko Valve, solist

Hør smakebiter

Opplev også

Engegard.jpg

Hagefest hos Haffner

Tirsdag 11. februar
Les mer

bottom of page