top of page

Meny

DSC06280.jpg

Foto: Euishin Kim

Det Norske Kammerorkester

Det Norske Kammerorkester er et virtuost og nyskapende musikerkollektiv bestående av noen av de fremste nordiske strykere. Som et av de ledende kammerorkestre på den internasjonale konsertarena utvikler orkesteret hele tiden sin særegne spillestil og orkesterkultur, og de siste årene har orkesteret jobbet med nye formidlingsmetoder der fremførelser gjennom utenatspilling har stått sentralt. Dette har bidratt til å styrke orkesterets posisjon som en internasjonalt viktig aktør som fornyer av den klassiske musikktradisjonen.

 

Pekka Kuusisto er orkesterets kunstneriske leder, en stilling han overtok i august 2021 etter Terje Tønnesen som hadde denne stillingen siden starten i 1977. I tillegg hadde Iona Brown lenge en fremtredende rolle som kunstnerisk leder. Orkesteret har også hatt en rekke gjesteledere som Leif Ove Andsnes,  Martin Fröst, François Leleux, Steven Isserlis, Anthony Marwood og Lorenza Borrani.

   

Med mer enn 40 innspillinger er det meste av repertoaret for strykeorkester spilt inn, i tillegg til et omfattende solistrepertoar med utøvere som Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Terje Tønnesen, Lars Anders Tomter og Tine Thing Helseth. Flere av dem har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse, og i Norge har orkesteret mottatt fire Spellemannspriser, samt flere andre utmerkelser. 

 

Kammerorkesteret har sitt hovedvirke i Oslo med egne konsertserier i Universitetets Aula og på Sentralen. I tillegg ser orkesteret det som sitt samfunnsoppdrag å drive konsertvirksomhet over hele landet i så stor utstrekning som mulig. En naturlig del av denne virksomheten er å spille konserter med norske utøvere, og listen over solister orkesteret har samarbeidet med er lang. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA og Asia flere ganger, og jevnlig inviteres internasjonale solister og spillende ledere som bidrar til å utvikle orkesterets kunstneriske kvaliteter samtidig som det gir publikum et spennende konserttilbud. 

bottom of page