top of page

Meny

Christian Henriksen

kontrabass

«Jeg tror at musikk er en veldig viktig del i mange menneskers liv, og det er nok den grunnleggende motivasjonen.»

M1011490_edited_edited.jpg

n

Christian Henriksen fra Fredrikstad vokste opp i en musikalsk familie og begynte å spille kontrabass i 14-15 årsalderen da han fikk instrumentet i konfirmasjonsgave av bestefar. 

– Bestefaren min var hellig overbevist om at kontrabass var et allsidig instrument – og derfor riktig for barnebarnet – og kjøpte kontrabass i konfirmasjonsgave slik at jeg kunne få meg ´en ordentlig jobb´!

 

Christian har sine tidligste røtter i jazz, pop, rock og folkemusikk. Han fikk sin første undervisning i klassisk kontrabass, jazzkontrabass, satslære og jazzharmonikk av Tor Ivar Andreassen, som ble en viktig inspirasjonskilde. Han var aktiv i storband, folkemusikkband, danseband og rockeband. Christian studerte videre klassisk kontrabass med Knut Guettler, Dan Styffe og Janne Saksala. Han var alternerende solokontrabassist i Bergen Filharmoniske Orkester, før han fikk videre arbeidserfaring fra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Deutsche Oper Berlin, Deutsche Sinfonieorchester Berlin, Ensemble BIT20, de norske symfoniorkestrene og Det Norske Kammerorkester. Fra 2007 er han solokontrabassist i Operaorkesteret ved Den Norske Opera & Ballett.

Hva var din grunnleggende motivasjon for å bli musiker?

Jeg har drevet med musikk hele livet, så for meg har det aldri vært aktuelt å bli noe annet.  Jeg tror at musikk er en veldig viktig del i mange menneskers liv, og det er nok den grunnleggende motivasjonen. Jeg er drevet av musikkgleden som er den samme nå, som da jeg var ungdom.

Har du hatt spesielle inspirasjonskilder på veien til å bli det du er nå?

Foruten mine lærere, så har mine viktigste inspirasjonskilder vært jazzen som jeg ble kjent med som tenåring, og gode kollegaer og dirigenter jeg har spilt med underveis. Og Berlinfilharmonien! Og Terje Tønnesen! 

DSC00500.jpg

Favorittmusikk og komponister – hvorfor?

Jeg er glad i masse forskjellig musikk! I ungdommen var jeg opptatt av Miles Davies og Cannonball Adderly, og jeg skrev særoppgave om Charles Mingus på videregående. Nå hører jeg mest på J.S. Bach og techno. Ellers er Mahler og Richard Strauss to store favoritter. I jobben min er jeg så heldig å komme borti masse forskjellig musikk hele tiden, og jeg er også veldig glad i å spille samtidsmusikk.

 

Hva / når var ditt første prosjekt med DNK, og hvis du skulle trekke frem noen høydepunkter, hva er de?

Mitt første prosjekt med Det Norske Kammerorkester var i 2008. Vanskelig å trekke frem et spesielt høydepunkt, men Verklärte Nacht med Terje og Bud Beyer kommer høyt opp på lista.

 

Er det noe vi kan få vite om deg som ikke så mange vet?

Jeg er danseløve og drar gjerne på technofestival og danser noen dager i strekk!

Christians
favorittmusikk

bottom of page