top of page

Meny

NorskKammerorkester_Haydn_Sentralen_5224.jpg

Foto: Bård Gundersen

Medvirkende
 

Lorenza Borrani kunstnerisk leder 
Det Norske Kammerorkester 

 

Program 

 

Jacob Obrecht 

Rompeltier 

Johannes Ockeghem

Malor me bat 

Loyset Compère 

Allons ferons la barbe 

Franz Schubert

Strykekvartett nr. 15 i G-dur, D 887 arrangert for strykeorkester

Den italienske orkesterlederen og fiolinisten Lorenza Borrani er en velkommen gjesteleder hos Kammerorkesteret. Etter fruktbart samarbeid i flere produksjoner de siste årene, kommer hun tilbake til Oslo for å lede orkesteret, denne gangen med sitt eget arrangement av Schuberts episke strykekvartett. 

 

Strykekvartett nr. 15 i G-dur er et av de virkelig store verkene i kammermusikkhistorien, og på denne konserten presenteres den i Lorenza Borranis nye arrangement for strykeorkester.

Det er den aller siste kvartetten Schubert skrev i sitt korte liv, men musikken ble ikke utgitt før 1851, mange år etter hans død. Med sine femti minutter og de store variasjonene i musikalske uttrykk, karakteriseres verket av hyppige skiftninger mellom det lyse og det mørke innen rikdommen av klangfarger. I strykeorkesterversjonen fremstår musikken med ekstra tyngde i de store klangmulighetene en hel orkesterkropp gir, noe som åpner for en ny opplevelse av den dramatiske musikken. 

Konserten innledes imidlertid med en avdeling der publikum får stifte bekjentskap med renessansens ukjente perler fra tre fransk-flamske komponister, i et arrangement for strykere av den italienske komponisten Bruno Maderna.

Lorenza Borrani 

Med sitt store kunstneriske format og tilsvarende formidlingsevne er Lorenza Borrani sterkt etterspurt over hele Europa som spillende leder. Hun er internasjonalt anerkjent som leder av Chamber Orchestra of Europe og dessuten som gjesteleder for Mahler Chamber Orchestra. 

Borrani - som den entusiastiske kammermusiker hun er - har samarbeidet mye med Helene Grimaud, András Schiff og Christian Tetzlaff for å nevne noen. Som solist har hun samarbeidet med dirigenter som Claudio Abbado, Bernard Haitink og Trevor Pinnock. 

Hun var kunstnerisk gjesteleder for Kammerorkesteret i 2020. 

 

Programendring

På grunn av vanskelig planleggingshorisont har vi måttet endre programmet til kveldens konsert. Det opprinnelige programmet med Haydns Divertimento i C-dur og Symfoni nr. 60 har utgått og er erstattet med nytt. 

Lorenza Borrani
med Schuberts siste strykekvartett

Varighet: 1 time 15 minutter

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien Gull

Aulaserien

Totalabonnement

Tirsdag 8. mars 

kl. 15.30 & kl. 19.30 

Universitetets Aula 

Lorenza Borrani leder Kammerorkesteret i sitt eget arrangement av Beethovens strykekvartett op. 131. 

bottom of page