top of page

Meny

Bjarne Magnus Jensen

Fiolin

Kammerorkesteret_portrett_BjarneMagnus_0

Foto: Bård Gundersen

Fiolinist Bjarne Magnus Jensen var født i Kristiansand. Etter studier i USA, Sveits tok han sin avsluttende eksamen ved Norges Musikkhøhskole med en urfremføring av Bärenreiters urtekstutgave av Beethovens fiolinkonsert sammen med Norges Musikkhøgskoles symfoniorkester og med Andrew Manze som dirigent. Han er en aktiv solist, orkesterleder og kammermusiker og har deltatt på festivaler i inn- og utland. Magnus har turnert i USA, Asia, Sør-Amerika og en rekke europeiske land både som solist, kammermusiker og orkesterleder. I 2011 ble han ansatt som lærer på Norges Musikkhøgskole, og fra 2012-2014 var han leder for talentutviklingsprogrammet. Jensen er en musiker med bred erfaring innen klassisk musikk, jazz og tango.

BjarneMagnus_0585.jpg

Foto: Bård Gundersen

Når begynte du å spille og hvorfor fiolin? 

- Jeg begynte da jeg var fem og et halvt år. Min storesøster som meldte meg på Suzuki siden hun syntes små barn som spilte fiolin var så søte, men det var min mor som fulgte meg opp.

 

Hva var din grunnleggende motivasjon for å bli musiker? 

- Det er fordi jeg er så alt for glad i musikk.

 

Har du hatt spesielle inspirasjonskilder på veien til å bli det du er nå? 

- Inspirasjonskilder er blant annet andre musikere, spesielt dem i Kammerorkesteret, undervisning, litteratur, ønske om å formidle. Gåsehudopplevelser.

BjarneMagnus_0449_edited.jpg

Har du en hobby? 

–  Jeg er veldig glad i å være med venner, jogger mye for tiden med Knausgård på øret.

Hva var ditt første prosjekt i DNK og og har du en spesiell konsertopplevelse som har gjort inntrykk?
–  Mener å huske at mitt første prosjekt var en eller annen julekonsert. Et av de store høydepunktene i løpet av mine ti år i orkesteret må være Schönbergs Verklärte Nacht som vi spilte utenatt.

 

Bjarne Magnus sin
favorittmusikk

bottom of page