top of page

Meny

Foto: Mona Ødegaard

Familiekonsert 
I sesongen 17/18 lager vi et omfattende prosjekt rettet mot barn og unge i samarbeid med Kulturtanken og Oorkaan, den nederlandske institusjonen som spesialiserer seg på å lage regisserte konserter for et ungt publikum. Med utgangspunkt i Schönbergs Verklärte Nacht blir dette til et skolekonsertprosjekt som skal presenteres gjennom en uke i Sentralen, og avsluttes med to åpne konserter. 

  

For kulturskoleelever 

Det Norske kammerorkester og Norsk kulturskoleråd Region Øst har etablert et unikt samarbeid der vi i felleskap tilbyr kulturskolene i regionen konsertopplevelser på et høyt kunstnerisk nivå.

På konsertarenaen møter elever og lærere en musiker/solist fra orkesteret for en introduksjon til konserten og får bli med på de siste forberedelser før konserten i åpen prøve. 
Målgruppe for prosjektet er kulturskoleelever i aldersgruppen ungdomsskole/vgs. Yngre elever er velkommen til deltakelse, men dette krever større grad av oppfølging og forberedelse lokalt. Dette programmet er vel egnet for de som spiller stryke- og blåseinstrument.
Kulturskoler som ønsker å delta på konsertene, sender en foreløpig påmelding om forventet antall til Det Norske Kammerorkester v/ Anniken Leegaard: adm@kammerorkesteret.no

Stipendiatordning 

Det Norske Kammerorkester har siden høsten 1993 hatt en stipendiatordning i samarbeid med Norges musikkhøgskole. Studenter søker studiespesialisering med praksisplass i orkesteret sin gir dem mulighet til å medvirke i ulike prosjekter samtidig som å få individuelle veiledninger av orkesterets musikere.

Barn og unge 

bottom of page