top of page

Meny

VF_9_MB_edited.jpg

Foto : Marco Borggreve

Mandag 10. januar 

kl. 17:00 og kl. 19:30
Tirsdag 11. januar

kl. 15:30 og kl. 19:30

Universitetets Aula

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien Gull

Aulaserien

Totalabonnement

Endring i program

På grunn av sykdom i nærmeste familie, har kunstnerisk leder Pekka Kuusisto måttet melde forfall til denne konserten. Bachs dobbeltkonsert BWV1060 med Kuusisto og Vilde Frang vil samtidig gå ut av programmet av samme grunn, og Vilde Frang vil gjeste oss ved en senere anledning.

Men det blir fortsatt konsert! Våre fantastiske musikere i kollektivet har sammen med kunstnerisk ledelse satt sammen et delvis nytt program der flere av de planlagte hovedverkene er beholdt. Med oss på konserten har vi fått den internasjonalt ettertraktede trekkspilleren Bjarke Mogensen som stiller opp på kort varsel. Mogensen er en av Skandinavias mest aktive solister med et imponerende, omfangsrikt repertoar, og på konserten spiller han sammen med orkesteret, og dessuten binder han de ulike orkesterstykkene sammen til det vi håper skal bli en ny praktfull kveld under solen i Aulaen. 

Oppdatert program

Dmitri Sjostakovitsj

Romanse fra The Gadfly, op. 97a

Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij 

Danse Russe fra Svanesjøen 


Igor Shamo

Morning in the Forest

Andrea Tarrodi

Paradisfåglar for strykeorkester 


Domenico Scarlatti

Sonate i g-moll, (arr. for trekkspill)

Johann Sebastian Bach

Konsert for to fioliner i d-moll, BWV 1043 


Trad. Fantasy on a folk song from Bornholm

Dmitri Sjostakovitsj

Intermezzo fra Klaverkvintett i g-moll (strykekvintettversjon)

 

Philip Glass

Strykekvartett nr. 3 ‘Mishima’ (arr. for strykeorkester)

Medvirkende

Det Norske Kammerorkester
Bjarke Mogensen 
trekkspill
Catharina Chen og Sara Chen fiolin

Christian Kjos cembalo

Bach med Vilde Frang

Medvirkende

Pekka Kuusisto kunstnerisk leder
Vilde Frang fiolin


Missy Mazzoli

Dissolve, O my Heart

Johann Sebastian Bach

Konsert i c-moll for to fioliner, bc og strykere, BVW 1060

 
Philip Glass

Mishima for strykeorkester (arr. Pekka Kuusisto)

Det er utrolig hvilke verdenssolister Norge har å by på om dagen. Truls Mørk besøkte oss under sesongåpningen i august, og nå står Vilde Frang på podiet sammen med orkesteret og vår kunstneriske leder Pekka Kuusisto. Vilde har i løpet av ganske få år inntatt en posisjon i det absolutte toppsjiktet av fiolinister. Hun ble tidlig tatt under vingene til Anne Sofie Mutter, men grunnlaget for det hele skjedde på Majorstua i Lyder Sagens gate og den gamle trevillaen, der Barratt Due musikkinstitutt holder til. Norsk musikkliv ville på ingen måte vært det samme uten alt det som har skjedd under taket der.

 

Men nå er det altså Bach det er snakk om denne kvelden: Den uendelig vakre konserten for fiolin og obo, men her i versjon for to fioliner. Vår eminente kunstneriske leder er Vildes makker. 

Kvelden gjør et stort sprang når den avsluttes med Philip Glass og hans musikk til kultfilmen Mishima Egentlig for strykekvartett, men her bearbeidet for strykeorkester i en utgave vi nylig har gitt ut på cd. Det er noe med den minimalistiske musikken som bærer barokken med seg, kanskje er det nærværet av det sterkt rytmiske elementet som driver musikken fremover. I all sin forskjellighet synes vi det uansett gir en helhet i kveldens program. 

bottom of page