Meny

VF_9_MB_edited.jpg

Foto : Marco Borggreve

Medvirkende

Pekka Kuusisto kunstnerisk leder
Vilde Frang fiolin

Program
 

Andrea Tarrodi

Paradisfåglar


Missy Mazzoli

Dissolve, O my Heart


Johann Sebastian Bach

Konsert i d-moll for fiolin, bc og strykere, BVW 1052

Johann Sebastian Bach

Konsert i c-moll for to fioliner, bc og strykere, BVW 1060

 
Philip Glass

Mishima for strykeorkester (arr. Pekka Kuusisto)

Det er utrolig hvilke verdenssolister Norge har å by på om dagen. Truls Mørk besøkte oss under sesongåpningen i august, og nå står Vilde Frang på podiet sammen med orkesteret og vår kunstneriske leder Pekka Kuusisto. Vilde har i løpet av ganske få år inntatt en posisjon i det absolutte toppsjiktet av fiolinister. Hun ble tidlig tatt under vingene til Anne Sofie Mutter, men grunnlaget for det hele skjedde på Majorstua i Lyder Sagens gate og den gamle trevillaen, der Barratt Due musikkinstitutt holder til. Norsk musikkliv ville på ingen måte vært det samme uten alt det som har skjedd under taket der.

 

Men nå er det altså Bach det er snakk om denne kvelden, både for en og to solo fioliner. I tillegg til d-moll-konserten, spiller vi også den uendelig vakre konserten for obo og fiolin, men her  i versjon for to fioliner. Vår eminente kunstneriske leder er Vildes makker. 

Kvelden gjør et stort sprang når den avsluttes med Philip Glass og hans musikk til kultfilmen Mishima Egentlig for strykekvartett, men her bearbeidet for strykeorkester i en utgave vi nylig har gitt ut på cd. Det er noe med den minimalistiske musikken som bærer barokken med seg, kanskje er det nærværet av det sterkt rytmiske elementet som driver musikken fremover. I all sin forskjellighet synes vi det uansett gir en helhet i kveldens program.

Bach med Vilde Frang

Tirsdag 11. januar

kl. 15:30 og kl. 19:30

Universitetets Aula

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien Gull

Aulaserien

Totalabonnement