top of page

Meny

Anbefalinger fra våre musikere!
Få med deg personlige anbefalinger for sesongen 2022/23  fra musikerne.

Atle Sponberg anbefaler

Sesongåpning /27.8  

- Jeg gleder meg til å spille med Terje igjen i sesongåpningen. For en musiker, alle fraser har en mening, og han får frem en klangverden som jeg ikke trodde var mulig i et kammerorkester. 

I Sjostakovitsj´ kammersymfoni har han dedikert symfonien til krigens offer; dessverre vanvittig aktuelt i dag. Det blir et spennede møte med Jack Lisiecki, spesielt i Chopins klaverkonsert nr. 2, en av mine favoritt konserter, med den usannsynlig vakre andre satsen.

Les mer og lytt til spilleliste

Atle_9464_edited.jpg
Jan Lisiecki3.png

Cam Kjøll anbefaler

Pierrot Lunaire /23.9 

- Patricia Kopatchinskaja står som et unikum i vår klassiske musikkverden. «Pierrot lunaire» er også et verk som står helt for seg selv. Banebrytende i sin tid, og med et innhold som kan tolkes i det uendelige. Jeg er helt sikker på at det blir en stor og helt annerledes opplevelse både for publikum og for oss musikere å få ta del i dette prosjektet!

Les mer og lytt til spilleliste

Camilla_0066_edited.jpg
aziz-shokhakimov-conducts-prokofiev-and-shostakovich_d.png

Liv Hilde Klokk-Bryhn anbefaler

Vrede /24.9 

- Patricia Kopatchinskaja er noe helt for seg selv: danser, skuespiller, performancekunstner, kosmopolitt. Uredd og sårbar bruker hun fiolinen som verktøy i sin lek på scenen. Hun er en kultfigur og en virtuos som trollbinder – og noen ganger provoserer. En bedre lekekamerat enn Pekka Kuusisto finnes vel knapt. Jeg spår gnister og fyrverkeri denne kvelden!

Les mer og lytt til spilleliste

LivHilde_3920.jpg
NorskKammerorkester_Pekka_operaen_7543_farge.jpg

'Leader Laureate' Terje Tønnesen anbefaler

Galskap /11.10 

- Jeg har med glede lyttet til gruppa Music for a while, et sjanger-overskridende ensemble som turnerer alle stilarter og gir dem helt nye farger. Det er veldig inspirerende å høre musikk jeg kjenner godt i helt ny innpakking. 11. oktober møtes vi i noe som kommer til å bli et overflødighetshorn av en konsert hvor alt kan skje. Vel møtt!

Les mer og lytt til spilleliste

Terje_Tønnesen_foto_Mona_Ødegaard.jpg
TORA-6-FOTO-THOMAS-KOLBEIN-BJORK-OLSEN-BERLINKONTORET-web.jpeg

Per Kristian Skalstad anbefaler

Forelskelse /15.11 

- Oppgaven med å finne en arvtager til Terje Tønnesen var ikke lett. En æra var over, og vi søkte etter en leder av samme format, men gjerne litt annerledes også. Med Pekka Kuusisto finner vi veien til helt nye musikalske 'synsvinkler'. Hans fantasi, humor og alle tenkelige musikalske kvaliteter er til stor fornøyelse og inspirasjon for oss, og vi ser fram til fortsettelsen.

Les mer og lytt til spilleliste

Per Kristian_5238.jpg
Kuusisto_-®FelixBroede_20170119-1.jpg

Ole Eirik Ree anbefaler

Tilgivelse /26.11 

- Til denne konserten presenterer vi to av de virkelig store gigantene i repertoaret: Schönbergs mesterlige sekstett Verklärte Nacht og Mendelssohns oktett ... Om dere som publikummere får det i nærheten av så morsomt som vi kommer til å ha det, er det bare å sette av datoen først som sist

Les mer og lytt til spilleliste

OleEirik_2194.jpg
Copy of norskkammerorkester_øving_loft_3424.jpg

Johanne Haugland anbefaler

Fargespill /4.12

- Fargespill er et helt unikt prosjekt som samler barn og ungdom gjennom musikk og dans fra hele verden. I møte med Fargespills talentfulle ungdom og fantastiske musikere har Beethovens niende symfoni fått en helt ny drakt mens idealet om 'Frihet, likhet og brorskap' fortsatt står i fokus.

Les mer og lytt til spilleliste

Kammerorkesteret_portrett_Johanne_9708_edited.png
Fargespill horizontal.jpg

Audun Sandvik anbefaler

Refleksjon /10.1 

- Det er med glede og stor forventning jeg ser frem til denne konserten. Tenoren Ian Bostridge har jeg vært stor beundrer av i mange år. Hans innspilling av Schuberts Winterreise er den vakreste og mest dyptloddende tolkningen jeg noen gang har hørt. Lawrence Power en av verdens ledende bratsjsolister, en glimrende, inspirerende og innovativ musiker.

Les mer og lytt til spilleliste

Audun_1427.jpg
IanBostridge+SimCanetty-Clarke_edited.jpg

Hanne Skjelbred anbefaler

Måtehold /11.2

- Lorenza Borrani har en utrolig evne til å involvere oss i sin historiefortelling og sin magiske fantasiverden. En uke med henne er et vitaminkick, og jeg sitter alltid igjen med en følelse av å ha lært masse og kommet enda nærmere kjernen av musikken.

Les mer og lytt til spilleliste

Hanne_2658.jpg
Borrani by Piera Mungiguerra 1_edited_edited.jpg

Sara Övinge anbefaler

Fanny & Felix /7.3

- Jeg gleder meg som en unge til denne konserten med Malin Broman! Jeg tror jeg kunne spilt «bæ bæ lille lam» og storkost meg, men heldigvis for dere, vårt kjære publikum, har Malin med seg et program som gjenspeiler alt jeg husker av henne fra barndommen: kreativitet, entusiasme, klokhet, nytenking og inderlighet.

Les mer og lytt til spilleliste

SaraÖvinge_8198.jpg
Broman foto Mattias Ahlm_edited_edited.jpg

Ida Klokk-Bryhn anbefaler

Rettferdighet /25.4

- Jeg gleder meg utrolig mye til denne konserten med Sofia Jannok og Pekka Kuusisto, vår kunstneriske leder. Sofia Jannok er selv en slags multikunstner og hun jobber med ulike musikalske sjangere, derfor er det veldig spennende for oss å samarbeide med henne. Pekka er en utrolig åpen og fantasifull musiker, og nå får vi muligheten til å legge til samisk musikk i vårt musikalske vokabular.

Les mer og lytt til spilleliste

Ida_4415.jpg
_MJP7420 foto Matthew JL Phillips.jpeg

Katrine Øigaard anbefaler

DSCH: Konsertteater /3.-8.6

- Blandt de mange spændende projekter med Det Norske Kammerorkester glæder jeg mig specielt meget til juni 2023. I samarbejde med tre af Danmarks mest fremstående teaterfolk - en regissør, en scenograf og en lysdesigner - skaber vi denne teaterkoncert, hvor musikerne uden noder og i en spændende scenografi vil fremføre nogle af Sjostakovitsj's fantastiske og forskelligartede kompositioner.

Les mer og lytt til spilleliste

NorskKammerorkester_portrett_Katrine_6604.jpg
Shosta_edited_edited.png
bottom of page