top of page

Virtuos fortelling med Martin FröstI kommende ukene tar vi et dypdykk i konsertarkivet og deler noen av de fantastiske minnene vi har med multitalentet Martin Fröst. Konsertopptakene er fra et unikt konsertprosjekt, Dollhouse, i Oslo konserthus september 2013, og vi viser det nå for første gang.


Martin Fröst regnes som en av verdens aller beste utøvere med sitt fenomenalt virtuose klarinettspill og sin musikalitet. Dessuten har han vært stadig mer aktiv som dirigent de siste årene.


På programmet tirsdag 7. april står Paul Dukas' iørefallende orkesterverk, Trollmannens læregutt, og Martin Fröst dirigerer selv et utvidet kammerorkester med nærmere 60 musikere på scenen. Dette populære stykket er kjent fra Disneys tegnefilm Fantasia, og forteller om læregutten som uten lov prøver seg på trylleformler for å utføre oppdrag fra trollmannen. Dukas' musikalske dramatikk og vidd er som skrevet til handlingen.


Neste tirsdag 13. april kan du oppleve Fröst i rollen som solist og dirigent i forestillingen D-tangled der han bruker både koreografi og lys som viktige elementer i tillegg til musikken. Musikken er skrevet spesielt for klarinettisten av hans bror, komponist Göran Fröst.


Se konsertene på vår YouTube channel.

bottom of page