top of page

Nye konserter i salg nå!


I dag åpner vi for løssalg av billetter til våre konserter i oktober og november.

Foreløpig gjennomføres alle konserter med redusert kapasitet for å imøtekomme smittevernkrav. Dette gjør at det er svært få ledige billetter til de konsertene som inngår i abonnement. Vi har derfor satt opp to konserter på samme dag, kl. 15:30 og kl. 19:30 for å øke kapasiteten og antall billetter i salg.


Nocturner og romanser

Tirsdag 5. oktober, Universitetets Aula


Nostalgi og romantikk er et gjennomgående tema når Anthony Marwood og orkesteret presenterer kveldens program. Konserten innledes med Haydns symfoni nr. 8. Det flommer av varme og iørefallende temaer i denne utsøkte symfonien; den siste i komponistens symfonitrilogi kalt Morgen, Middag og Aften. Marwood er selv solist i Vaughan Williams’ romanse for fiolin og orkester, The Lark Ascending, et av komponistens mest beundrede verk. Her tar musikken oss med til det landlige England der man i den klare luften hører lerkens vakre sang.

PROGRAM Haydn: Symfoni nr. 8, Le Soir Raskatov: Five Minutes from the Life of W. A. Mozart for solo violin, strings & percussion Schönberg: Notturno for strykere og harpe Tsjaikovskij: Romanse for bass og strykere Elgar: Sospiri for strykere og harpe Sjostakovitsj: Prelude og Scherzo Vaughan Williams: The Lark AscendingSturm ung Drang - og atskillig mer

Tirsdag 9. november, Universitetets Aula


Det er de store følelsene vi trekker frem i denne konserten. Mens Bizet gir sin opera Carmen hele det musikalske følelsesregisteret, uttrykker Haydn sterke følelser i sin strålende og turbulente symfoni nr. 52, den siste i rekken av hans ‘Sturm und Drang'- symfonier.

Kveldens versjon av Carmen er et fyrverkeri av et arrangement basert på operaen, men omarbeidet for strykere, pauker og slagverk. Publikum får også høre Haydns fiolinkonsert nr. 3 med kveldens leder, Alexander Sitkovetsky, som solist.


PROGRAM

Adolphe: Kilo, Kilo for strykekvartett

Haydn: Symfoni nr. 52

Haydn: Fiolinkonsert nr. 3 i A-dur

Bizet / Schedrin: Carmen suite for strykere, pauke og slagverk
Comments


bottom of page