Meny

power%2520bostridge_edited_edited.jpg

Refleksjon

Mestermusikere med en berøringskraft av de sjeldne

Vi starter året med å se bakover. Ikke nødvendigvis konkret til det vi akkurat har lagt bak oss, men som referanse til å forstå oss selv og den tid vi lever i.

 

En av verdens fremst bratsjister, Lawrence Power, gjester oss som leder og har satt sammen et program som nettopp ser tilbake og bruker denne refleksjonen til å skape sin tids musikk. Helt fra Dowland på 1500-tallet til vår egen tid med Salonen. 

I Brittens Nocturne som avslutter programmet, er riktignok refleksjonen knyttet til våre drømmers disharmoni, der den rolige søvnen og marerittet er svaret på våre ubevisste reaksjoner på det vi har opplevd. Britten bruker den tonale konflikten mellom C og Dess (altså to toner som ligger tett inntil hverandre og skaper disharmoni) til å beskrive den uroen vi føler, men ikke kan kontrollere når vi sover. Vi er glad for å ha en av vår tids fremste tolkere av britisk sangtradisjon, Ian Bostridge, med oss til å gjøre dette verket. 

Tirsdag 10. januar kl. 19.00

Universitetets Aula

Program

Esa-Pekka Salonen

Pentatonic Éude for solo bratsj 

John Dowland 

If my Complaints could Passion move

Benjamin Britten

Lachrymae

Arcangelo Corelli

Fra Concerto Grosso Nr. 6

Michael Tippett

Fantasia Concertante on a Theme of Corelli 

Henry Purcell

Dido’s Lament: When I am Laid in Earth

Benjamin Britten

Nocturne, op. 60 

Medvirkende

Lawrence Power kunstnerisk leder / bratsj

Ian Bostridge tenor

Anbefaling fra Audun Sandvik

Det er med glede og stor forventning jeg ser frem til denne konserten. Ikke bare er det et spennende sammensatt program, men både Ian Bostridge og Lawrence Power hører til blant mine absolutte favoritter. Tenoren Ian Bostridge har jeg vært stor beundrer av i mange år. Hans innspilling av Schuberts Winterreise, den største av alle sangsyklusen, er for meg den vakreste og mest dyptloddende tolkningen jeg noen gang har hørt. Som sanger har han en imponerende repertoarmessig spennvidde. Vi er virkelig heldige som får oppleve ham her i Norge. Det er en ære å få ham til oss i Kammerorkesteret.

Lawrence Power en av verdens ledende bratsjsolister, en glimrende, inspirerende og innovativ musiker. Jeg husker med glede tilbake til sist vi samarbeidet med ham i DNK. Han er fascinert av utviklingen og ulike moter innen programmering og presentasjon av konserter. Sånn sett passer han svært godt inn i Kammerorkesterets strategi som en internasjonalt viktig aktør og som fornyer av den klassiske musikktradisjonen. 

Audun_1484.jpg
Audun Sandvik
cellist & medlem av musikerkollektivet

Opplev også

Borrani by Piera Mungiguerra 1_edited_edited_edited.jpg

Måtehold

Lørdag 11. februar

Les mer