top of page

Meny

Lawrence-Power_GSB1567_2.jpeg

Refleksjon

Mestermusiker med en berøringskraft av de sjeldne

Vi starter året med å se bakover. Ikke nødvendigvis konkret til det vi akkurat har lagt bak oss, men som referanse til å forstå oss selv og den tid vi lever i. 

 

En av de aller fremste bratsjister internasjonalt, Lawrence Power, gjester oss som leder så vel som solist og har satt sammen et program som nettopp ser tilbake og bruker denne refleksjonen til å skape sin tids musikk. Helt fra Dowland på 1500-tallet til vår egen tid. 

 

Kvelden innledes med Salonens Pentatonic Etude som er basert på Bartóks konsert for bratsj og dessuten skrevet nettopp for Power. Programmet preges på flere måter av bratsjens klanglige univers når den østerrikske komponisten Thomas Larchers stykker for bratsj står også på programmet. 

 

Mens Stokowski ser til Purcell og hans hjerteskjærende toner fra operaen Dido and Aeneas for sin orkesterutgave av stykket, henter Britten inspirasjon fra melankoliens mester John Dowland til Lachrymae, et sett refleksjoner over Dowlands kjærlighetsklage If my Complaints could Passions move. 

Til Fantasia Concertante som avslutter programmet, lar Tippett seg inspirere av Corelli’s berømte Concerto Grosso i F-dur, og skapte et eget mesterverk som er minst like gripende og virkningsfullt. Her utforsker komponisten de fargerike kontrastene mellom lyse og mørke klanger i tre motstående grupper innen ensemblet.


Endring i program 

En av kveldens solister, Ian Bostridge, har dessverre måtte melde forfall til konserten, og av den grunn har vi erstattet Brittens Nocturne med Thomas Larchers Necleus og Still for bratsj og kammerorkester. 

Tirsdag 10. januar kl. 19.00

Universitetets Aula

Program

Esa-Pekka Salonen

Pentatonic Étude for solo bratsj 

Henry Purcell

Dido’s Lament: When I am Laid in Earth (arrangert for strykere av Leopold Stokowski)

Thomas Larcher

'Nucleus' for solo bratsj

Thomas Larcher

'Still' for bratsj og kammerorkester

John Dowland 

If my Complaints could Passions move

Benjamin Britten

Lachrymae for bratsj og kammerorkester

Arcangelo Corelli

Concerto Grosso i F-dur, op.6 nr.2

Michael Tippett

Fantasia Concertante on a Theme of Corelli 

Medvirkende

Lawrence Power kunstnerisk leder / bratsj

Anbefaling fra Audun Sandvik

Det er med glede og stor forventning jeg ser frem til denne konserten. Ikke bare er det et spennende sammensatt program, men Lawrence Power hører til blant mine absolutte favoritter. 

Lawrence Power en av verdens ledende bratsjsolister, en glimrende, inspirerende og innovativ musiker. Jeg husker med glede tilbake til sist vi samarbeidet med ham i DNK. Han er fascinert av utviklingen og ulike moter innen programmering og presentasjon av konserter. Sånn sett passer han svært godt inn i Kammerorkesterets strategi som en internasjonalt viktig aktør og som fornyer av den klassiske musikktradisjonen. 

Audun_1484.jpg
Audun Sandvik
cellist & medlem av musikerkollektivet

Opplev også

Borrani by Piera Mungiguerra 1_edited_edited_edited.jpg

Måtehold

Lørdag 11. februar

Les mer

bottom of page