top of page

Meny

DSC07928.jpg

«Paradis»
De fire årstidene

Foto: Euishin Kim

Vår forestilling om Paradis er uløselig knyttet til naturen. For de fleste av oss er det likevel en illusjon, en tilstand vi kan søke mot i vårt eget indre som svar på vår uoppnåelige drøm om å være i Edens hage. Kanskje nettopp derfor forteller religionene oss om dette som et sted vi enten har forlatt eller et sted vi skal komme til i vårt neste liv. 

 

Dem om det! Vi vil skape vårt eget lille Paradis denne kvelden ved å lokke frem naturens paradisiske tilstand slik vi finner den i de musikalske beskrivelsene til Vivaldi, Grieg og Tarrodi. Pekka Kuusisto har tatt med seg sin finske musikerkollega og komponist Milla Viljamaa – kjent både som folkemusiker, kammermusiker og som en mester av finsk tango – til å være med oss denne kvelden. Her blandes alt dette sammen i en sømløs musikalsk fortelling, men der det folkemusikalske utgangspunktet er den røde tråd som leder oss inn i drømmen om det perfekte sted.

Kammerorkesteret og Pekka Kuusisto fremfører et av den klassiske musikkens mest elskede verk

 

Dette mesterverket til Vivaldi går vi aldri lei av. Den produktive venezianeren er i dag en av de mest spilte komponistene overhodet, og innenfor hans enorme produksjon er det særlig fiolinkonsertene kjent under navnet De fire årstider, som har banet vei for hans popularitet. 

Verket tar deg med på en levende musikalsk reise gjennom årstidene, med detaljert skildring av naturens gang. Hver av de fire konsertene innledes med en sonett, trolig skrevet av komponisten selv, som maler et nesten realistisk bilde av årstid og stemning.

 

La deg forføre av naturens skjønnhet når kammerorkesteret også fremfører et av høydepunktene i Griegs romansekunst, Våren, og svenske Andrea Tarrodis fortryllende Paradisfåglar, et impresjonistisk verk som kulminerer i et stort crescendo og åpner seg til en fargerik verden av fuglesang.

Konserten spilles også

Torsdag 19. oktober kl. 19.00, Bølgen kulturhus, Larvik 

Fredag 20. oktober, Ringsaker kirke

Opplev også

Fredag 20. oktober kl. 18.00

Ringsaker kirke

Program

Andrea Tarrodi  Paradisfåglar

Edvard Grieg  Våren

Dmitri Sjostakovitsj  2. sats fra klaverkonsert nr. 2 (arr. av Øystein Sonstad)

Antonio Vivaldi  De fire årstider

Medvirkende

Pekka Kuusisto  kunstnerisk leder

Milla Viljamaa  harmonium

Eivind_edited.jpg

«Magi»

Tirsdag 21. november

Les mer

bottom of page