Meny

_DSC0361.jpg

Foto: Bård Gundersen

Mozarts store serenade

Onsdag 21. oktober 

kl. 17.00 og kl. 19.00

Marmorsalen, Sentralen

Medvirkende

Musikere fra Det Norske Kammerorkester

Program 

Wolfgang Amadeus Mozart

Serenade nr. 10 i B-dur, 'Gran Partita'

“Det var musikk som jeg aldri hadde hørt den før. Det var Guds stemme jeg hørte,» utbrøt Salieri i Peter Shaffers Oscar-vinnende film Amadeus da han mimret tilbake til sitt første møte med Mozarts geni. Musikken han reagerte på, var den langsomme satsen i Gran Partita - Mozarts serenade for blåsere og kontrabass. Salieri var overrasket over musikkens store skjønnhet som var så i strid med Mozarts dårlige rykte. Likevel er denne evige klassikeren musikk ingen andre komponister kunne ha skrevet. Med elegant melodiføring og perfekt balanse, veksler den mellom solo i de ulike instrumentene og briljant samspill der blåseklangene får det hele til å klinge som et helt orkester.

* Justeringer for høsten

På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset, har vi måttet flytte høstens konserter i Universitetets Aula til Sentralen. Dette har medført noen justeringer både i program og spilledager, og ikke minst bytte av billettleverandør. Oppdatert informasjon om enkelte konserter finner du på hjemmesidene våre, i tillegg til en rekke nye arrangementer.

Billetter til alle høstens konserter bortsett fra konserten 15. november kan bestilles fra og med tirsdag 18. august kl. 10.00 på Tix.no. Trenger du hjelp med å bestille, kan du kontakte oss på adm@kammerorkesteret.no eller tlf. 47 70 06 47. 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle