top of page

Meny

Leif Ove Andsnes foto Helge Hansen_Sony Music Entertainment (5)_edited.jpg

Foto: Helge Hansen

170322-DNK-blå-04.png

Minifestival med Leif Ove Andsnes

Onsdag 15. juni kl. 19.30

Fredag 17. juni kl. 19.30

Universitetets Aula

Medvirkende
 

Terje Tønnesen kunstnerisk leder 
Leif Ove Andsnes 
klaver

 

Program 

 

Onsdag 15. juni 

Richard Wagner Preludium til Tristan og Isolde

Wolfgang Amadeus Mozart Klaverkonsert nr. 24, KV 491

Jean-Philippe Rameau Suite fra operaen Dardanus

 

Fredag 17. juni 

Benjamin Britten Variasjoner over et tema av Frank Bridge 

Wolfgang Amadeus Mozart Klaverkonsert nr. 22, KV 482

I rekken av norske internasjonale solister avslutter vi sesongen i Aulaen, med tre ulike programmer sammen med pianist Leif Ove Andsnes. 

Leif Ove og Kammerorkesteret har alltid vært en god match, og nå tar vi opp igjen noe av det vi mistet sist mars, da han skulle spilt med oss. Leif Ove elsker Mozart, og på programmet står hans klaverkonserter nr. 22 og 24. 

I tillegg byr vi også på sesongens kammermusikalske høydepunkt. Sammen med et knippe av våre musikere fremfører han bl.a. Schumanns mesterlige klaverkvintett. 

 

Leif Ove Andsnes har de siste årene fordypet seg i klaverkonsertene fra to viktige år i Mozarts produksjon, da komponisten var midt i en særdeles kreativ –og ikke minst produktiv – periode som skulle endre sjangeren for alltid. I årene 1785 og 1786 utviklet komponisten et nytt klaverkonsert-format, der han utvidet kommunikasjonen mellom solist og orkester. Klaverkonsert nr. 22 og 24 ble komponert i denne viktige perioden, og byr på store pianistiske utfordringer. 

 

Sammen med vår leder laureate, Terje Tønnesen, skal vi også ta igjen noe av det tapte fra det som skulle vært hans avslutningssesong med oss, men som pandemien satte en stopper for. Nå gir vi ham albuerom med noe av orkesterrepertoaret som han selv brenner mest for. Og da vet vi at det blir både spennende og bra!

Konserten inngår i flg. abonnement:

Totalabonnement

Intro-abonnement

bottom of page