Meny

Facebook event 2.jpg

Foto : Felix Broede & Ewa-Marie Rundquist 

Maybe This Christmas

Medvirkende
 

Pekka Kuusisto kunstnerisk leder 

Anne Sofie von Otter solist

Program 
 

Mikael Karlsson

Saint Helena Olive fra syklusen So we will vanish
 

Anonym

The Willow Song fra Shakespeares Othello 

Joseph Haydn

Symfoni nr. 88 i G-dur

Thomas Morley

O Mistress Mine fra Shakespeares Helligtrekongersaften

 

Trad.

Mitt hjerte alltid vanker

 

Jean Sibelius

Danses Champêtres 

 

Ron Sexsmith

Maybe This Christmas

Jean Sibelius

Humoreske for fiolin og strykere

 

Per-Erik Moraeus

Koppången

 

Jean Sibelius

Fem julesanger, op. 1
 

Endelig kommer den svenske mezzo-sopranen Anne Sofie von Otter for å synge med orkesteret. Det hele under ledelse av vår nye kunstneriske leder, Pekka Kuusisto.

Von Otter er en tolker av rang og har gitt publikum over hele verden fantastiske musikkopplevelser både på operascene og i konsertsal. Hun har et enormt spenn i repertoaret som, ved siden av hele det klassiske fra barokk til samtid, også inkluderer samarbeid med musikere som Elvis Costello og jazzpianist Brad Mehldau.

Til oss kommer hun med det samme spennet i uttrykk. Første halvdel av konserten er viet et nytt verk av den svenske komponisten Mikael Karlsson, men innledes med en sang hentet fra Shakespeares Othello. I andre avdeling hengir vi oss til julen, og igjen viser von Otter sin evne til å formidle fra ulike tidsepoker og sjangre i en herlig blanding av alt fra renessansen til dagens populærmusikk, men der Sibelius’ fem julesanger står som det andre av kveldens hovedverk.

Programmet er utviklet i tett samarbeid mellom Pekka og Anne Sofie, og det er all grunn til å advare mot både overraskelser og improvisasjoner fra scenen når Pekka formidler musikk på sin måte sammen med kveldens solist.

Vi tror dette blir en kveld å huske – ikke som en julekonsert, men som en musikalsk julegave til deg selv.  

Samtale før konsert

Velkommen til førsamtale på 1. balkong en halvtime før konserten, med Pekka Kuusisto og direktør for Kammerorkesteret, Per Erik Kise Larsen.

Trygt konsertbesøk

Vi tar fortsatt smittevern på største alvor og følger til enhver tid myndighetenes råd om smittevern, slik at du er sikret en god og trygg konsertopplevelse. Hvis du har spørsmål om arrangementer, kan du sende oss epost til adm@kammerorkesteret.no.

Søndag 5. desember kl. 18.00 

Hovedscenen, Den Norske Opera og Ballett