Meny

Foto: Liv Øvland

Medvirkende

Terje Tønnesen kunstnerisk leder 
Halldis Rønning dirigent

Nils Harald Sødal tenor

Silje Aker Johnsen sopran

Program

Georg Philipp Telemann

Don Quixote Suite, TWV 55:G10

Henry Purcell 

Bess of Bedlam

John Coprario

Tom of Bedlam

John Eccles

Restless in Thought

Olav Anton Thommessen

Fra Nijinskijs dagbok

Peter Maxwell Davies

Eight Songs for a Mad King

Galskapen lenge leve, i det minste innenfor rammene av vårt eget musikalske univers. Vi tar dere med på en reise fra barokken - som betraktet galskap som noe gudegitt det var vanlig å la seg underholde av - og til vår egen tids musikalske tidsbilder av gale konger og sinnsforvirrede kunstnere. Alt mens vi både kan gråte og ikke minst le av enkeltmenneskers skjebne. 

Der Don Quixote gjennom Telemanns musikk er den latterlige selvopphøyde idealist og drømmer, er Bess og Tom av Bedlam stakkarslige sjeler som synger ut sin skjebne gjennom barokkens vakre toner. 

 

Av dagboken til den berømte danseren Vasilij Nijinskij - han som urfremførte Vårofferet - har Olav Anton Thommessen skrevet et verk fullt av absurditeter og lidelse. Det hele topper seg mot slutten da kanskje den mest kjente av alle gale konger gjennom tidene, den engelske kongen, George III, blir utlevert på det mest absurde i Peter Maxwell Davies' åtte sanger for en gal konge. Det hele lystelig, vilt og energisk fortolket og sunget av sangeren Nils Harald Sødal. 

Dørene åpnes kl. 19.00 og musikken starter kl. 19.30.


Konserten er i samarbeid med Ultimafestivalen.

Mad Songs

Konserten inngår i flg. abonnement:

Hørbar

Totalabonnement

Tirsdag 17. september kl. 19.30

Sentralen