Meny

Foto: Piera Mungiguerra

Medvirkende
 

Lorenza Borrani, kunstnerisk leder / fiolin
Clara Andrada, fløyte

Elina Albach, cembalo

Program
 

Johann Sebastian Bach

Trippelkonsert i a-moll for cembalo, fløyte og fiolin, BWV 1044

Felix Mendelssohn

Strykekvintett nr. 2

Felix Mendelssohn

Symfoni for strykere nr. 10 i h-moll

Johann Sebastian Bach

Brandenburgkonsert nr. 5 i D-dur, BWV 1050

Lorenza Borrani seiler opp som en av de nye stjernene på musikkhimmelen;  'spillende ledere'. De som skinner her er ettertraktet fra Australia til USA og videre til Europa og oss her oppe i nord. De utmerker seg som briljante instrumentalister; like gjerne solister som orkesterledere. De vet hva de vil med musikken de former, og de vet å håndtere et orkester som spillende leder. 

Vi er stolte og glade for å ha Lorenza som kunstnerisk gjesteleder i 2020. 
Da hun første gang besøkte oss høsten 2017, satte hun et markant musikalsk avtrykk, beskrevet av orkestermedlemmer som 'noe av det beste som har vært hos oss'. 

Tilbake hos oss i mai 2019 med Schubertiadekonsert, nå også med Bach og Mendelssohn på programmet. Dette er et virtuost program som skapt for Aulaen, der rollene hennes veksler mellom solist og orkesterleder. På scenen står også to av Borranis musikervenner fra Chamber Orchestra of Europe, og vi vil få høre deres tolkning av Bach og Mendelssohn.

OM PROGRAMMET 

Bachs Brandenburgkonserter tilhører den vestlige musikkens merkesteiner som viser hans uforlignelige geni. Av alle seks konserter i samlingen regnes konsert nr. 5 – for cembalo, fløyte og fiolinsolo – som den mest intrikate og avanserte, i den grad at musikkforskere antar at den femte i virkeligheten er den siste av de seks Bach skrev.  

Bachs kunst inneholder også et senere, mindre kjent stykke for de samme tre instrumentene; trippelkonserten i a-moll BWV1044. Allerede fra første taktene får de tre solistene briljere i denne oppfinnsomme og vidunderlige konserten som er full av ubeskjedne, virtuose passasjerer og vakre melodier. Slik oppstår de mest uventede farger i Bachs klangverden. 

Mendelssohn ble i sin ungdom påvirket av de store klassiske komponistene som Haydn og Mozart, og de tolv strykersymfoniene Mendelssohn komponerte da han var mellom 12 og 14 år, viser dette. Strykersymfoni nr. 10 demonstrerer den unge Mendelssohn på sitt mest overdådige, og det la grunnlaget for all den berømmelsen som skulle komme senere.

Strykekvintett i B-dur er blant de siste verkene Mendelssohn skrev, to år før han altfor tidlig døde i 1847. I dette stykket finner vi igjen overskuddet fra hans tidligere stil, men den viser også en komponist som hadde utviklet seg ved å frigjøre seg fra klassisk utsmykning og følge et mer dramatisk uttrykk. 

Bach og Mendelssohn med Borrani

Tirsdag 11. februar kl. 19.00

Universitetets aula

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien

Totalabonnement

Gullabonement

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle