top of page

Meny

Foto: Anna-Julia Granberg

170322-DNK-gronn-04.png

Beethovens kammermusikk

Søndag 18. oktober kl. 17.00 

Søndag 18. oktober kl. 19.00

Forstandersskapssalen, Sentralen

Medvirkende

Sveinung Bjelland, klaver

Musikere fra Det Norske Kammerorkester

Program 

Ludwig van Beethoven 

Klaverkvintett for klaver og blåsere i Ess-dur, op. 16

Ludwig van Beethoven 

Duett for fiolin og cello i C-dur, WoO27, nr. 1 

Ludwig van Beethoven 

Klavertrio i D-dur op. 70 nr. 1, 'Spøkelsestrioen'

Vi feirer Beethoven og plasserer klaveret i vår midte. Rundt pianisten Sveinung Bjelland danderer vi et lite knippe av våre musikere i tre ytterst forskjellige verk fra komponistens rikholdige kammermusikkproduksjon.  

Kvintetten for klaver og blåsere gir oss et glimt av Beethoven på sitt mest grasiøse og raffinerte. Denne utsøkte miniatyren avslører ikke bare hans mestring i komposisjon, men også Beethoven, den fremragende pianovirtuosen, før han la ut på ferden med symfonisk komposisjon. Mens duettene er en kammermusikalsk perle fra mesteren, er 'Spøkelsestrioen' grensesprengende musikk der stor uttrykkskraft og dramatisk spenning åpner for en overjordisk skjønnhet. Trioens andresats med det mystiske temaet har gitt sonaten tilnavnet. Men det passer ikke resten av verket – her er det mange spøkefulle overraskelser og mye vitalitet og temperament.  

* Justeringer for høsten

På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset, har vi måttet flytte høstens konserter i Universitetets Aula til Sentralen. Dette har medført noen justeringer både i program og spilledager, og ikke minst bytte av billettleverandør. Oppdatert informasjon om enkelte konserter finner du på hjemmesidene våre, i tillegg til en rekke nye arrangementer.

Billetter til alle høstens konserter kan bestilles på Tix.no. Trenger du hjelp med å bestille, kan du kontakte oss på adm@kammerorkesteret.no eller tlf. 47 70 06 47. 

bottom of page