top of page

Meny

TORA-31-FOTO-THOMAS-KOLBEIN-BJORK-OLSEN-BERLINKONTORET-web.jpeg

Galskap

Musikerens guide til galskapens galakse

Foto: Thomas Kolbein

Medvirkende

Terje Tønnesen kunstnerisk leder

Tora Augestad sang

Stian Carstensen trekkspill, banjo og sekkepipe

Pål Hausken slagverk

Denne kvelden har vi hentet inspirasjon fra barokkens bisarre syn på galskap som underholdning. Pasientene på asylet Bedlam i London ble på søndager stilt ut til forlystelse for allmenheten. Etter hvert ble det også populært å skrive musikk til dette, noe som utviklet seg nærmest til et teater. 

Programmet starter i barokken med Telemanns suite til Don Quixote, Cervantes' skjønnlitterære figur som påkaller latteren, først og fremst gjennom sin beskrivelse av denne drømmeren uten virkelighetssans. Men musikalsk spenner vi bredt denne kvelden idet vi nærmer oss temaet fra ulike innganger og tidsepoker, fra Purcells Bess of Bedlam til Kurt Weills Sjørøver-Jenny. Vi sveiper videre innom tangoens mørke kriker og kroker og vet ennå ikke hvilken galskap vi ender opp med når kvelden er over. 

Tora Augestad representerer det ypperste i musikkformidlingens edle kunst, der hun sømløst beveger seg i ulike perioder og stilarter og kan få alt til å høres ut som noe annet enn det egentlig er. Slik bindes barokkens sanger elegant sammen med tyske kabaretviser fra teatermusikkens verden. Når så Stian Carstensens alltid sprudlende musikalske overskudd finner sammen med orkesteret og Pål Hausken på ulike slagverkinstrumenter, tror vi det er duket for en sjelden kveld. 

Les mer om galskap i musikken i forbindelse med kveldens program her. 

Tirsdag 11. oktober kl. 19.00

Universitetets Aula

Program

Iannis Xenakis / H. I. Biber  Entrata

Henry Purcell  Bess of Bedlam

John Eccles  Restless in thought 

Georg Philipp Telemann  Don Quijote Suite

Ukjent  Tom a Bedlam

H. I. F. Biber Battalia á 10

Kurt Weill  Sjørøver-Jenny / Mackie Messer fra Tolvskillingsoperaen

Friedrich Holländer Münchausen  

Mischa Spolidansky  Alles Schwindel

Astor Piazzolla Oblivion

Alfredo Rubin  Regin

Jose Dames  Nada

image006.jpg
Stian Carstensen / Foto: Julie Loen

Anbefaling fra Terje Tønnesen

Jeg har med glede lyttet til gruppa Music for a While, både på konsert og plate, et sjanger-overskridende ensemble som turnerer alle stilarter og gir dem helt nye farger. Det er veldig inspirerende å høre musikk jeg kjenner godt i helt ny innpakking. Det blir derfor ekstra stas å få være med å spille sammen med disse eminente musikerne. 

11. oktober møtes vi, Tora Augestad, Stian Carstensen, Pål Hausken og Kammerorkesteret i noe som kommer til å bli et overflødighetshorn av en konsert hvor alt kan skje. Vel møtt.

161a20_32772f898d494eae879121f80a425ed2~mv2_d_4256_2832_s_4_2.jpg
Terje Tønnesen
fiolinist & leader laureate

Opplev også

NorskKammerorkester_Pekka_operaen_7634.jpg

Forelskelse

Tirsdag 15. november

Les mer

bottom of page