top of page

Meny

Pekka_portrait_studio_purple_7092.jpg

Forelskelse

Kjærlighetens mangslungne veier

Foto: Bård Gundersen

En forelskelse, en besettende historie, eventyrets magi. 

Komponister lar seg fascinere og inspirere. Brittens forbudte kjærlighet blir tilYoung Apollo, mens Sally Beamish har latt seg fascinere av skaperkraften til forfatteren Mary Shelley så vel som romanen hennes, Frankenstein. Hos Thomas Adès tenner eventyrverdenen en kreativ gnist som førte til hans folkemusikkinspirerte konsert for fiolin og orkester, Märchentänze. Fascinasjon gir inspirasjon, og ut av det kommer lysten til å fortelle en historie, hos oss i musikalsk form.

Kveldens to historiefortellere bytter roller gjennom kvelden som både ledere og solister – slik inspirerer de også hverandre.

I denne artikkelen kan du lese historier om komponister og deres inspirasjonskilder til musikken som spilles på denne konserten.

Universitetets aula har garderobeplikt grunnet sikkerhet og av hensyn til kunsten. Vi oppfordrer derfor publikum å møte opp i god tid. Dørene åpner 45 minutter før konsertstart

Medvirkende
 

Pekka Kuusisto kunstnerisk leder / fiolin

Fiolinist, dirigent og komponist Pekka Kuusisto er ettertraktet internasjonalt med sin rolle som kunstnerisk leder for Det Norske Kammerorkester og kunstnerisk partner med Mahler Chamber Orchestra, og San Francisco Symphony. Kuusisto er en entusiastisk talsmann for samtidsmusikk og en begavet improvisator som ofte samarbeider med mennesker på tvers av det kunstneriske spekteret.   

Kuusistos tid som residens-musiker ved Wigmore Hall London har også gjort sterkt inntrykk - «Kuusisto er en musiker som får deg til å lytte på en ny måte», skrev The Guardian.

Simon Crawford-Phillips  klaver / dirigent

Simon Crawford-Phillips er en ettertraktet pianist, dirigent og kunstnerisk leder. Han opptrer jevnlig som solist med orkestre som Hallé Orchestra, BBC Scottish Symphony og St. Martin-in-the-fields. Som kammermusiker har han samarbeidet med artister som Daniel Hope, Martin Fröst og Lawrence Power. Crawford-Phillips har gjort seg bemerket som en forkjemper for samtidsmusikk, og hans eklektiske programmering gjenspeiles i en usedvanlig variert karriere som dirigent ved blant annet NDR Elbphilharmonie Orchestra i tillegg til sine solo- og andre samarbeidsprosjekter.

Tirsdag 15. november kl. 19.00

Universitetets Aula

Program

Benjamin Britten 
Young Apollo

Timo Andres

The Blind Banister (Norgespremiere)

Thomas Adès  
Märchentänze for fiolin og orkester (Norgespremiere)

Sally Beamish 
Whitescape (Norgespremiere)

Joseph Haydn
Symfoni nr. 64 «Tempora Mutantur»

SCP_Photo_©Nikolaj-Lund_9678.jpeg

Simon Crawford-Phillips

Anbefaling fra Per Kristian Skalstad

Oppgaven med å finne en arvtager til Terje Tønnesen var ikke lett. En æra var over, og vi søkte etter en leder av samme format, men gjerne litt annerledes også. Pekka har vi (og en hel musikkverden) kjent til lenge. Han har i flere tiår markert seg som en av de fremste i en imponerende liga av finske toppmusikere.

Med ham finner vi veien til nye klanger, ofte til en transparens vi knapt visste eksisterte, og til helt nye musikalske “synsvinkler”.  Noen ganger til folkemusikk eller jazz, andre ganger til naturens lyder eller noe abstrakt ingen av oss kunne tenkt seg. Hans fantasi, humor og alle tenkelige musikalske kvaliteter er til stor fornøyelse og inspirasjon for oss, og vi ser fram til fortsettelsen.

Kammerorkesteret_portrett_Per Kristian_4992.jpg
Per Kristian Skalstad
fiolinist & medlem av musikerkollektivet

Opplev også

Kammerorkesteret_portrett_SaraÖvinge_8015_edited.jpg

Tilgivelse

Lørdag 26. november

Les mer

bottom of page