top of page

Meny

DSC01014_edited.jpg

Foto: Euishin Kim

Medvirkende

Terje Tønnesen kunstnerisk leder 
Truls Mørk solist / cello

Program

Verk stemt frem av abonnentene

Rolf Wallin

Ground for cello og 15 solo strykere

Verk stemt frem av abonnentene

Franz Schubert 

Strykekvartett nr. 14 i d-moll, Døden og piken (arr. for strykeorkester av T. Tønnesen)

Vi krysser fingre, fiolinbuer og alt vi har i håp om å kunne ønske velkommen til en fest verdig en sesongåpning. Kvelden er Terje Tønnesens på mange måter idet vi markerer hans avgang som orkesterets kunstneriske leder etter 44 år i tjenesten. Som del av kveldens program er det publikums egne ønsker – med minner fra hans periode – som preger programmet, ved siden av to verk valgt av Terje selv. Og hva er mer naturlig enn å invitere med en av våre mest fremtredende solister gjennom alle årene med Terje: Truls Mørk. 

Det er en tidsmessig parallell mellom Mørks og orkesterets karriere fra tidlig 80-tall. Da vant han Tsjaikovskij-konkurransen og ble etter hvert en av de fremste og mest profilerte internasjonale solister fra Norge. Det var på mange måter starten på en gullalder, med en ny generasjon klassiske musikere og ensembler. Både Oslo-Filharmonien og Kammerorkesteret hadde stor internasjonal suksess, og nå kom også en ny generasjon solister med Truls Mørk og litt senere Leif Ove Andsnes som de fremste.

Sesongen – som innledes med denne konserten – byr da også på nettopp de to nevnte, i tillegg til flere andre av våre aller fineste solister sammen med Kammerorkesteret.

Som hovedverk på kveldens konsert står Schuberts kvartett Døden og piken, her i et splitter nytt arrangement for strykeorkester av Terje Tønnesen.

Les hva musikerne våre fra ulike perioder sier om Tønnesens lederskap gjennom årene. 

På grunn av smitteverntiltak vil det være svært begrenset kapasitet på konsertene, og det er per i dag kun mulig å benytte annethvert sete i Universitetets Aula, også for de som er i samme kohort. 
Det er solgt en del abonnement for den kommende sesongen, og for at flere skal kunne gå på konsert, har vi satt opp to konserter på samme dag gjennom hele høsten, kl. 15.30 og kl. 19.30. 

170322-DNK-rod-01.png

Terje takker for seg som orkesterets kunstneriske leder

Konserten inngår i flg. abonnement:

Aulaserien Gull

Aulaserien

Totalabonnement

Tirsdag 31. august

kl. 15.30 og 19.30

Universitetets aula

bottom of page