top of page

Meny

IMG_7655.JPG

A kiss for all the world

Beethovens 9. symfoni slik du aldri har hørt den

Foto: Fargespill

Vi avslutter året inspirert av et av de mest ikoniske verk vi kjenner i den klassiske musikklitteraturen. Samtidig er det et verk som på sett og vis samler alle sjelens fasetter, der både våre dyder og synder er å finne på ett sted. Det er en desperasjon i denne ode til gleden, men det er også så mye mer.  

Da vi i sin tid inviterte Fargespills unge musikere, sangere og dansere – de fleste med flerkulturell bakgrunn – til å tolke Beethovens 9. symfoni i sitt eget bilde, ble det en mye vanskeligere prosess enn vi trodde. Vi innså ikke hvilken kraft denne musikken har som symbolverdi for vestlig imperialisme. Men Fargespills ledelse, med musikeren Ole Hamre i spissen, klarte sakte, men sikkert å få ungdommene til å ta eierskap til de humanistiske ideene som ligger bak Schillers tekst og Beethovens musikk. Gjennom prosessen har de omskapt tekst og musikk til å bli deres eget uttrykk, med egne tekster og ikke minst i sitt eget musikalske bilde. Her kommer vrede, sorg, begjær, tilgivelse, håp og kjærlighet til uttrykk gjennom sang, dans og musikk. Men først og fremst – ungdommene viser et ufattelig mot ved å stå på en scene og utlevere sine innerste tanker og følelser, og de gjør det samtidig med en glede som Beethoven ville omfavnet. Gled deg til et skikkelig Beethoven-show!

Søndag 4. desember kl. 18.00

Hovedscenen, Operaen

Medvirkende

Fargespill 

Det Norske Kammerorkester

Ole Hamre kunstnerisk leder
Sissel Saue kunstnerisk leder
Vibeke Flesland Havre regi
Stephanie M. Mowinckel / Elizabeth Guinoo koreografer

Anbefaling fra Johanne Haugland

Fargespill er et helt unikt prosjekt som samler barn og ungdom gjennom musikk og dans fra hele verden. I møte med Fargespills talentfulle ungdom og fantastiske musikere har Beethovens niende symfoni fått en helt ny drakt mens idealet om «Frihet, likhet og brorskap» fortsatt står i fokus. Det har vært utrolig inspirerende og ikke minst veldig gøy å få være med på utviklingen og nå gleder jeg meg til et fyrverkeri av en forestilling!

Kammerorkesteret_portrett_Johanne_9708_edited.png
Johanne Haugland
fiolinist & medlem av musikerkollektivet

Opplev også

Ian Bostridge ∏ Sim Canetty-Clarke 1_edited.jpg

Refleksjon

Tirsdag 10. januar

Les mer

bottom of page