Meny

Foto:  Odd E. Nerbø

Beethoven #9 Recomposed

Søndag 15. november kl. 19.00

Den Norske Opera & Balle

Konserten inngår i flg. abonnement:

Totalabonnement

Medvirkende
 

Fargespill

Det Norske Kammerorkester 

 

Program 

 

Håkon Berge

Beethovens symfoni nr. 9 rekomponert


 

Hvordan plassere Beethoven inn i vår egen tid, og hvordan få dagens unge til å ta komponisten til seg –– gjøre ham til sin egen? Det var utgangspunktet da vi startet planleggingen av vårt lille orkesters tilnærming til hans ikoniske og stort anlagte 9. symfoni. 

Vi bestemte oss for å være dristige, kjenne på fallhøyden komponisten selv må ha følt, der han satt, sent i livet, i sitt stummende tonale mørke og skrev sin hyllest til livet. I vår tid både ser og hører vi alt for mye. Samtidig har vi et globalt underskudd på det humanistiske tankegods Beethoven overøste sin musikk med. 

Håp og glede er humanistens byggeklosser, og for oss falt det på plass da Fargespill tok utfordringen vi ga: Spill og syng Beethoven #9 sammen med Kammer-orkesteret, men gjør det til deres eget! 

Gjennom samarbeid med Fargespills kunstneriske ledelse og komponist og arrangør Håkon Berge, har vi rekomponert og retolket materialet i siste sats av Beethovens 9. symfoni. Med det har vi skapt et nytt verk, der Kammerorkesterets strykere står side ved side med Fargespills artister fra hele verden.

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle